Paktování s Nejedlým? Poslední kapka. Milion chvilek požaduje odvolání Blažka, svolal akci

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS)

Blažek a Nejedlý v restauraci

Paktování se s Nejedlým byla poslední kapka, je čas jednat. Tímto vzkazem dříve aktivistická skupina Milion chvilek pro demokracii reaguje na setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s poradcem exprezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. Požaduje jeho odvolání, a proto na středu 23. srpna svolala akci, kterou chce vládě a zejména premiérovi Petru Fialovi (ODS) dát na vědomí svou nespokojenost.

Paktování se s Nejedlým byla poslední kapka. Teď je čas jednat. Tohle ministru Blažkovi projít nemůže. Přijďte ukázat premiéru Fialovi, že požadujete odvolání Pavla Blažka z funkce ministra spravedlnosti. Potkáme se ve středu v 17:00 na Klárově,“ uvedl Milion chvilek na sociální síti X v reakci na to, že si měl Blažek v restauraci na několik hodin přisednout k Nejedlému – podle slov ministra šlo o náhodu, když se schovával před bouřkou.

Následně organizace zdůraznila, že se lidé „nebudou scházet proti vládě“. „Scházíme se, abychom se postavili za slibované zlepšení politické kultury. Protože nám jde o totéž, o co by mělo jít i Petru Fialovi – o posílení důvěry občanů v politickou reprezentaci. Ta je totiž rekordně nízko,“ připomněla data z posledních průzkumů.

ČTĚTE TAKÉ: Alibistické vyjádření Fialy. Blažka se zbavit nemůže a ten se vysmívá veřejnosti, říká expert

„Premiér má nyní šanci dokázat, že jsme s novou vládou nevlezli z deště pod okap. Zatím se k tomu ale nemá. Musíme měřit všem stejným metrem. A chování Pavla Blažka je nepřípustné, ať už by byl členem jakékoli vlády,“ uvedl v tiskové zprávě k důvodům pořádání akce vedoucí komunikace Adam Ludvík. Dodal, že Milion chvilek je stále přesvědčen, že „současná vláda – byť chybující – je lepší než cokoli, co předváděl expremiér Andrej Babiš (ANO) s předsedou SPD Tomiem Okamurou nebo aktivistou Jindřichem Rajchlem“.

„Právě proto ale musíme usilovat o to, aby politici demokratických stran skutečně prokazovali, že představují změnu k lepšímu. Pokud právě oni v této roli selžou, může to mít dalekosáhlé důsledky,“ dodal Ludvík s tím, že Milion chvilek od doby sestavení vlády apeluje na to, aby Blažek ve Fialově kabinetu nebyl.

Tagy:
ODS Petr Fiala Martin Nejedlý vláda ministr spravedlnosti Pavel Blažek vláda Petra Fialy Milion Chvilek