Památky, restaurace či život místních: Nový pořad Prima město vás provede po českých obcích

Nový pořad Prima město vás provede po nejrůznějších obcích v českých regionech.

Startuje nový pořad Prima město

Česká republika je krásná země posetá okouzlujícími městy, často plnými patriotů. O spoustě z nich toho možná moc nevíte, a to je škoda, protože mají co ukázat. Přesně proto je tu nový projekt Prima město. Moderátorka Markéta Fialová se bude spolu s regionálními reportéry CNN Prima NEWS každý pátek vydávat do různých koutů Česka, aby ukazovali to nejzajímavější z nich a také se ptali místních obyvatel, jak se jim žije. Premiéra proběhne už v pátek 22. září v 17:30 hned po ZPRÁVÁCH Z REGIONŮ na CNN Prima NEWS.

„Plníme si to, co jsme si v týmu ZPRÁV Z REGIONŮ předsevzali. Být blíž našim divákům. S plnou parádou se budeme každý týden detailně věnovat jednomu městu, ve kterém strávíme celý den. A už po prvních natáčeních musím říct, že jsme tím projektem nadšení a že města opravdu mají co nabídnout. Chceme ukázat nejen zajímavá místa, ale i to, jak se tam lidem žije, kam se chodí bavit i kde se dobře najíst. O tom všem tam také s lidmi mluvíme. A možná budete překvapeni, ale pozitiv je zatím daleko víc než negativ,“ říká moderátorka Markéta Fialová, pro kterou je natáčení v regionech vítaným odskokem k reportérské práci v terénu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: CNN Prima NEWS zná jméno ŽENY ČESKA. Seznamte se s významnou neuroložkou Havrdovou

Prima město je zkrátka pozitivní projekt, který vám neudělá vrásky na čele, ale spíš vykouzlí úsměv na tváři. Nejenom proto, že krásně ukazuje, jak dobře se na mnoha místech Česka žije. Zmapovat město během jednoho dne je možné samozřejmě jen díky husté síti skvělých regionálních reportérů, o kterou se zpravodajství CNN Prima NEWS může opřít. Řada z nich natáčí ve svém regionu už dlouhé roky a zná ho jako málokdo jiný. Takzvaní krajánci vám spolu s Markétou Fialovou ukážou, čím se mohou města pochlubit.

Gastronomické tipy i rozhovory se slavnými rodáky

Kromě pamětihodností vám televizní průvodci představí i místní restaurace či typickou gastronomii, dají tajné tipy místních a zaměří se i na pomyslné rodinné stříbro v podobě nejproslulejších firem či produktů, které stojí za naši pozornost. Chybět samozřejmě nebude ani kritický pohled obyvatel. I na tom sebekrásnějším místě je totiž často možnost něco zlepšit. A každé město mívá také nějakého slavného rodáka či patriota. I ty pro vás Markéta Fialová a regionální reportéři vyzpovídají.

A jaká města vás v nadcházejících týdnech čekají? Jako první se představí už tento pátek Turnov a následně Uherské Hradiště, Hořovice, Litoměřice, Luhačovice, Chrudim a mnoho dalších.

První vydání Prima města můžete na CNN Prima NEWS sledovat už v pátek 22. září v 17:30 hned po ZPRÁVÁCH Z REGIONŮ. A repríza startuje v sobotu v 10:30 na CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: MAPA: Kde se dá najíst pod sto korun? Jídelny v Zábědově a Peruci si místní chválí

Tagy: