MAPA: Kde se dá najíst pod sto korun? Jídelny v Zábědově a Peruci si místní chválí

V Zábědově si lidé pochvalují jídelnu, kde je možné se najíst pod sto korun.

Obědy do stovky

Reportéři CNN Prima NEWS nadále pátrají po jídelnách či restauracích, kde vám na oběd vystačí stokoruna. Mapa, kterou díky tomu redakce vytvořila, se nyní rozrostla o Zábědov v Novém Bydžově a Peruc u Loun.

Svého zástupce v nové reportážní rubrice získal Zábědov, část Nového Bydžova. Tam se můžete rozhodnout mezi třemi jídly včetně polévky, za které dáte pouze 90 korun. Místní si jídelnu chválí už déle než dvacet let. Nechybí ale i pravidelní zákazníci ze vzdáleného okolí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: MAPA: Oběd ani ne za stovku? Podívejte se, kde se v Česku dá najíst nejlevněji

„Česká klasika. Pro mě naprosto vyhovující. Slušné porce i cena, nemám v úmyslu měnit,“ tvrdí jeden ze strávníků, který podle svých slov navštěvuje podnik již od roku 1980. I další zákazníci si chválí jak ceny, tak kvalitu podávaného jídla.

„Jako by se tu zastavil čas,“ říká kuchař Zdeněk Janeček. „Za 90 korun polévka, hlavní chod a ještě dostanete salátek. Náš šéf prostě myslí na svoje strávníky. Občas říká: ‚Kdybych to tu měl položit, tak co ti lidé budou jíst?‘“ dodává pobaveně.

Do stokoruny se dá naobědvat i v Opavě. Například v Lenies Baru dáte za kuřecí plátek na slanině s rýží pouhých 85 korun, a to dokonce i s polévkou. Podle číšníka se nejedná o výjimku. Jídlo za tuto cenu nabízí po celý týden a následně pokrmy obměňují. Za oběd je možné dát méně než 100 korun i v restauraci U Ščura v Kravařích. Čtyři z pěti jídel z denního menu koupíte za 95 korun.

Za velmi příznivé ceny se najíte i v jídelně v Peruci nedaleko Loun. Každý den se sem sjíždějí hladoví zákazníci ze širokého okolí na svíčkovou, moravského vrabce nebo řízek. Podle provozovatele si na obědech nejčastěji pochutnávají dělníci či důchodci. Místní si podnik pochvalují. „Jsme za ni rádi, protože se mají lidé kam chodit najíst. Také nám zvyšuje zaměstnanost,“ říká starosta městysu Jan Vnouček.

Kde je možné se najíst pod sto korun? Podívejte se na mapu jídelen:

Tagy:
jídlo restaurace kuchař Louny Opava jídelna Nový Bydžov Peruc jídlo pod stovku Zábědov Zdeněk Janeček