MAPA: Kde se dá najíst pod sto korun? Jídelny v Zábědově a Peruci si místní chválí

Obědy do stovky

Reportéři CNN Prima NEWS nadále pátrají po jídelnách či restauracích, kde vám na oběd vystačí stokoruna. Mapa, kterou díky tomu redakce vytvořila, se nyní rozrostla o Zábědov v Novém Bydžově a Peruc u Loun.

Svého zástupce v nové reportážní rubrice získal Zábědov, část Nového Bydžova. Tam se můžete rozhodnout mezi třemi jídly včetně polévky, za které dáte pouze 100 korun. Místní si jídelnu chválí už déle než dvacet let. Nechybí ale i pravidelní zákazníci ze vzdáleného okolí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: MAPA: Oběd ani ne za stovku? Podívejte se, kde se v Česku dá najíst nejlevněji

„Česká klasika. Pro mě naprosto vyhovující. Slušné porce i cena, nemám v úmyslu měnit,“ tvrdí jeden ze strávníků, který podle svých slov navštěvuje podnik již od roku 1980. I další zákazníci si chválí jak ceny, tak kvalitu podávaného jídla.

„Jako by se tu zastavil čas,“ říká kuchař Zdeněk Janeček. „Za 100 korun polévka, hlavní chod a ještě dostanete salátek. Náš šéf prostě myslí na svoje strávníky. Občas říká: ‚Kdybych to tu měl položit, tak co ti lidé budou jíst?‘“ dodává pobaveně.

Do stokoruny se dá naobědvat i v Opavě. Například v Lenies Baru dáte za hlavní jídlo pouhých 97 korun, a to dokonce i s polévkou. Podle číšníka se nejedná o výjimku. Jídlo za tuto cenu nabízí po celý týden a následně pokrmy obměňují.

Za velmi příznivé ceny se najíte i v jídelně v Peruci nedaleko Loun. Každý den se sem sjíždějí hladoví zákazníci ze širokého okolí na svíčkovou, moravského vrabce nebo řízek. Podle provozovatele si na obědech nejčastěji pochutnávají dělníci či důchodci. Místní si podnik pochvalují. „Jsme za ni rádi, protože se mají lidé kam chodit najíst. Také nám zvyšuje zaměstnanost,“ říká starosta městysu Jan Vnouček.

Tagy:
jídlo restaurace kuchař Louny Opava jídelna Nový Bydžov Peruc jídlo pod stovku Zábědov Zdeněk Janeček