Pan Adamík prodělal mrtvici. V Rajeckých Teplicích se ale znovu postavil na nohy

I když se zdá, že vaše zdravotní komplikace vás budou omezovat do konce života, nikdy neztrácejte naději. Příkladem vám může být příběh pana Adamíka, který se díky léčbě ve Spa Aphrodite v Rajeckých Teplicích znovu postavil na nohy. Slovenským lázním a lidem v nich bude vždy vděčný.

„S manželkou jsme v roce 1994 byli před vánočními svátky v rakouském Hinterglemmu. Celá má dovolená spočívala v tom, že jsem vynesl kufry do pokoje, otevřel si kolu, stoupl si na balkon, poté si třicetkrát kýchl, zřítil se na postel a dostal mozkovou mrtvici. Manželka zareagovala rychle, do deseti minut jsem byl ve špitálu,“ popisuje pan Adamík začátek svého složitého životního období.

K 60. narozeninám dostali manželé od svých dětí pobyt v Rajeckých Teplicích. „Vždy mě tady upoutaly proudy v bazéně, hlavně jedna silná tryska. K ní jsem si dával celé tělo, hlavně nohu. Po deseti letech, kdy jsme sem pravidelně jezdili, jsem zjistil, že tu nohu u trysky konečně cítím,“ vzpomíná senior.

Vždy s ním byla jeho manželka, která miluje střídání studených a teplých bazénů. „Jednou jsem viděla, že manžel stojí a vypadá úplně jinak. Měl vytřeštěné oči a já si říkala, co se stalo. Šla jsem k němu z vedlejšího bazénu a on říkal: ‚Já tu nohu cítím, rozhýbal jsem ji. Je to paráda.‘ Do té doby se cítil méněcenný, pak nastal zvrat. Když jsme odjížděli, říkal, že ho v Rajeckých Teplicích dali dohromady,“ chválí si péči ve slovenském areálu.

Lidé v lázních vědí, co dělají

Jako důkaz, že měl pan Adamík nohu necitlivou, prozradil, co se mu kdysi stalo. „Když nám dělali v našem bytě zámek, šel jsem kolem a píchl si do nohy šponu. Jenže to jsem zjistil až v obýváku, když pod křeslem byla krev,“ popsal. Oba manželé podobné lázně, jaké jsou v Rájeckých Teplicích, nikde neviděli.

„Úplně koukám, jak je tady vše krásné. Je úžasné, co se tady udělalo. Lidé jsou profesionálové a ví, co dělají. Něco tak fantastického by člověk na světě jen těžko hledal,“ shodují se.

Lázně Spa Aphrodite nabízí služby od masáží, kosmetického studia, přes kadeřnický salon až po screeningové programy. Nová klinika Spa Rehab je pak špičkově vybavené rehabilitační centrum, ve kterém se zdravotníci věnují prevenci a léčbě bolestivých stavů pohybového aparátu.

Základní vizí kliniky je poskytování vysoce účinných metodik pro rychlé odstranění bolesti a následnou obnovu správných pohybových stereotypů. Souběžně se lékaři snaží nastavit klienta na preventivní opatření, jejichž součástí je pravidelný a hlavně správný pohybový režim.

Rajecké Teplice jsou městem na severu Slovenska ležícím asi 15 km jižně od Žiliny v nadmořské výšce 415 metrů nad mořem. Má asi tři tisíce obyvatel a právě lázně a termální prameny jsou hlavním lákadlem.

Více o termálních lázních Rajecké Teplice najdete zde www.spa.sk.

Tagy: