Pane Michale, co tady musíte číst, je peklo. Lidé kondolují muži, který přišel o Janu i syna

Pátrání po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi skončilo tragicky. Členové horské služby je našli mrtvé v lese v oblasti Růžové hory v Krkonoších. Zoufalý otec rodiny ještě předtím vyvěsil na sociálních sítích prosbu o pomoc s pátráním. Lidé mu teď pod příspěvkem kondolují a posílají vzkazy plné podpory. Ještě v neděli mu přitom někteří vyčítali, proč po partnerce se synem nezačal pátrat dřív.

„Je mi to hrozně líto, Michale. Upřímnou soustrast,“ napsala pod příspěvkem jedna z uživatelek Facebooku. „Škoda každého lidského života a dětí obzvlášť. Nedokážu si to vůbec představit, upřímnou soustrast,“ uvedli další.

Mnozí přiznávají, že doufali ve šťastný konec. „Takhle to dopadnout nemělo. Doufala jsem v jiný konec. Hodně sil,“ sdělila uživatelka Kristýna G. „Je mi to moc líto,“ psala uživatelka Alena.

Matku s dítětem hledali záchranáři, policisté a zaměstnanci Správy Krkonošského národního parku od sobotního rána. V pondělí po poledni ale přišla tragická zpráva. „Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme,“ uvedla policie. Dvojici našli pátrači při postupu v rojnici v lese mimo cestu. Co mohlo tragédii předcházet, popsal reportér CNN Prima NEWS. Během pátrání se objevovala různá svědectví, například o tom, že lidé viděli matku s dítětem u lanovky na Sněžku.

V pátek 30. prosince oznámil jejich pohřešování partner ženy a otec chlapce na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů, kde se ubytovala i se synem v neděli 25. prosince, přičemž pobyt měla objednaný až do 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. Spojit se s ní nemohla, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci.

Ženu s dítětem se marně snažil najít také Adámkův otec, který dvě hodiny před silvestrovskou půlnocí na Facebooku zveřejnil zoufalý vzkaz, informoval deník Blesk. „Moc moc prosím o pomoc s pátráním po partnerce Janě a synovi Adamovi. Naposledy byli 27. 12. v Peci pod Sněžkou. Jakékoliv informace prosím volejte na Policii ČR na 158,“ napsal.

Otázky, samé otázky

Ačkoliv je o příčině jejich smrti zatím jen velmi málo informací, někteří uživatelé Facebooku si nemohli odpustit nevhodné poznámky. Partnerovi zesnulé Jany kromě kondolencí posílali i vyčítavé vzkazy, ve kterých ho obviňovali, proč po ní a synovi nezačal pátrat dřív: „Upřímnou soustrast všem, kterým na nich záleželo. Člověk si říká, jestli by to nedopadlo jinak, kdyby je tatínek začal postrádat dřív než po dvou dnech od té fotky na Růžové hoře, že? Co měl asi na práci důležitějšího? Otázky, samé otázky.“

„Nic proti, frajere, ale je fakt smutné, když nemáš pro média ani pořádnou fotografii syna, kterému jsou tři roky. A co víc, jak někdo může postrádat milované osoby až po třech dnech?“ psali další.

Mnozí se přesto pozůstalého muže zastali. „Pane Michale, to, co tady musíte číst, je fakt peklo. Ať je to, jak je to, držte se. Přijít o dva důležité lidi ve vašem životě je bolestivé,“ napsala jedna z uživatelek Facebooku.

Tagy: