Pátrání v Krkonoších skončilo tragicky: Pohřešovanou ženu s dítětem našli mrtvé

Čtyřicetiletou ženu z Prahy-západ a jejího tříletého syna našli v pondělí členové horské služby mrtvé v lese v oblasti Růžové hory v Krkonoších. Příčinu úmrtí matky s dítětem, kteří se pohřešovaly od pátku, policie vyšetřuje. „Byla nařízena soudní pitva,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Jedna z nejrozsáhlejších pátracích akcí se odehrála v Krkonoších v okolí Pece pod Sněžkou už v sobotu a v neděli. Od pondělního rána hledaly ztracenou dvojici desítky lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku.

Policie v pondělí po poledni oznámila, že poslední zjištěné místo pohybu pohřešovaných bylo ve středu 28. prosince odpoledne v okolí přestupní stanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře. Co tragédii mohlo předcházet, popsal reportér CNN Prima NEWS.

„Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme,“ uvedla po 13:00 policie. Dvojici našli pátrači při postupu v rojnici v lese mimo cestu, na místo vyrazila výjezdová skupina kriminalistů a techniků.

Zoufalý otec rodiny ještě předtím vyvěsil na sociálních sítích prosbu o pomoc s pátráním. Lidé mu teď pod příspěvkem kondolují a posílají vzkazy plné podpory.

Asi 120 pátrajících tvořili v pondělí členové horské služby včetně 20 horských záchranářů z Polska. Zaměřili se na trasu od mezistanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře směrem k Portášovým Boudám nad Velkou Úpou. Po obou stranách cesty postupovali v rojnici čítající asi 100 lidí a zabírající pruh o šířce zhruba půl kilometru. „Obě osoby byly záchranáři nalezeny v rámci tohoto postupu bez známek života,“ uvedl mluvčí horské služby Marek Fryš.

Dodal, že celkově se do pátrání zapojilo přes 200 záchranářů horské služby. „Najezdili stovky kilometrů technikou a desítky kilometrů prochodili pěšky. Psovodi se svými čtyřnohými kolegy prokázali vysokou míru kvality výcviku a fyzické zdatnosti,“ řekl Fryš.

Po dvojici se pátralo od pátku 30. prosince, kdy jejich pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. Tam se ubytovala i se synem v neděli 25. prosince a pobyt měla do 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. Spojit se s ní nemohla, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci.

Během pátrání se objevovala různá svědectví, například o tom, že lidé viděli ženu s dítětem u lanovky na Sněžku.

O víkendu se pátrání zaměřilo zejména na lokality mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou, okolí Richtrových bud, Obří a Modrý důl.

Tagy: