Žádná dovolená, ale panika a divočina, hodnotí Češi pobyt na Rhodu. Byli bez proudu i signálu

Řecký ostrov Rhodos zasáhly ničivé požáry.

Příběhy navrátilců a jejich zkušenosti

Za chaos označili odjezd z ostrova Rhodos turisté, kteří se ve středu vrátili zpět do Prahy. Přesto do oblíbené řecké destinace míří další Češi, a to navzdory tomu, že stav nouze kvůli požárům už platí na celém území ostrova.

Poslední hodiny dovolené na řeckém ostrově probíhaly jinak, než si čeští turisté představovali. Ti, které vyzpovídali reportéři CNN Prima NEWS, se vesměs shodují, že odjezd z některých hotelů připomínal spíš útěk. I proto jsou rádi, že už jsou doma.

„Vojáci i policisté nám říkali, že prý bez kufrů. Takže jsme si vzali jen to nejnutnější, kufry jsme nechávali na pláži. Vznikala strašná panika, místy to byla velká divočina,“ sdělil mladík, který přiletěl do Prahy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Příběhy z pekla na Rhodu. Dcera se se mnou loučila, ještě teď se klepu, líčí Kateřina v slzách

Poslední dny už prý navíc vysněnou dovolenou připomínaly jen hodně vzdáleně. „V sobotu a ani v neděli nešel proud, netekla voda a neměli jsme ani mobilní signál, což bylo nepříjemné. Člověk se nemohl ani dovolat. Už to nebyla moc dovolená,“ uvedla česká turistka.

Z pražské Ruzyně přitom míří na Rhodos další stovky Čechů, a to navzdory nouzovému stavu, který už řecké úřady vyhlásily po celém ostrově. „Bojíme se, ale víme, že v té naší oblasti žádné požáry nejsou, snad to bude v pohodě,“ řekla reportérům na letišti jedna z mladších žen.

„S cestovkou jsme mluvili ještě ráno. Všechno v pořádku. Také jsme si volali s Češkou, která tam přímo žije. Ujistila nás, že nám nic nehrozí a že se nemusíme vůbec bát. Takže se těšíme,“ dodala další žena. Podle cestovních kanceláří je stav nouze jen administrativním krokem. Turistů se prý opatření nijak nedotkne a jejich dovolenou jim nenaruší.

Tagy: