Paroubek i Šlégr na nelegální party bez roušek. Teplický hotel se otřásal v základech

Jiří Paroubek současnou vládu Petra Fialy označuje za neschopnou a nekompetentní.

Rozhovor s Jiřím Paroubkem

Přestože hotely, restaurace a hospody musí být uzavřené a hosty obsluhují nejvýše z výdejního okénka, teplický hotel Prince de Ligne se v noci na neděli otřásal v základech. Na ilegální večírek se sjeli český expremiér Jiří Paroubek, zlatý hoch z Nagana Jiří „Guma“ Šlégr nebo Paroubkův přítel s pověstí teplického kmotra Petr Benda. Na fotografiích to ukázal web Blesk.cz.

V hotelu Prince de Ligne na Zámeckém náměstí v Teplicích prý teklo víno proudem a hodovalo se doslova jako na zámku. Podle webu Blesk.cz se o početnou družinu hostí v prvním patře ubytovacího zařízení staral nejméně šestičlenný sbor číšníků. Návštěvníci spolu debatovali v těsném kontaktu bez roušek. „Lidé chodili ven na cigaretu nebo odcházeli, možná jediný člověk tam měl respirátor,“ napsal Blesk.cz. Na večírku mělo být asi 15 lidí.

Hosté se do hotelu měli dopravovat buď svými vozy, nebo je svážely taxíky, stejně tak se odporoučeli kolem půlnoci zpátky do svých domovů. Část osazenstva pak přenocovala přímo v hotelu, mezi nimi i Jiří Paroubek. Domů podle dostupných informací odjel až v neděli dopoledne. „Takováto akce je porušením vládních nařízení. Jak organizátorovi, tak účastníkům hrozí pokuta ve správním řízení,“ reagoval ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Známá trojka

Čtyřpatrový hotel Prince de Ligne patří podle veřejně dostupných zdrojů už nejméně čtyři roky Petru Bendovi. Benda je bývalý vlivný politik, který byl v letech 1994 až 2011 členem ČSSD. Dlouhá léta vedl ústeckou stranickou buňku a byl Paroubkovým poslaneckým asistentem. Tehdy ale čelil podezření spolustraníků, že nabíral takzvané černé duše, aby uhájil svou pozici. Když Jiří Paroubek z ČSSD odešel, Benda se přidal k jeho nové straně LEV 21. Avšak i tam už své členství ukončili a v loňských krajských volbách se pokusili opět prosadit v dresu ČSSD.

S Paroubkem i Bendou spojil svou politickou dráhu také zlatý medailista z hokejového turnaje století na olympiádě v Naganu Jiří Šlégr. V roce 2010 byl zvolen poslancem českého Parlamentu za ČSSD, od listopadu 2011 do června 2014 byl ale místopředsedou strany LEV 21. Od března loňského roku je místopředsedou Rady České televize.

Tagy: