Partička nezletilých napadá občany Litvínova. Jeden z agresorů byl dokonce opilý

Agresivní partička v Litvínově

Litvínov už dlouhodobě terorizují partičky většinou ještě nezletilých dětí. Poslední případ je starý teprve pár dní. Partička výrostků tu napadla dva podobně staré chlapce. Nejdřív jim nadávali, pak je jeden z nich dokonce napadl i fyzicky. Nezletilý agresor byl navíc dokonce i pod vlivem alkoholu.

Na poslední prázdninový den nebudou dva chlapci z Litvínova nejspíš vzpomínat zrovna v dobrém. A to nejen kvůli tomu, že jim skončily prázdniny. Navíc se stali i terčem pro partičku podobně starých kluků.

Na chlapce měla partička nedaleko dětského hřiště nejdřív vulgárně pokřikovat. Jednomu z nich to ale evidentně nestačilo a jak se říká – šel si bouchnout. Napadeným se po útoku podařilo utéct a na ulici po chvíli naštěstí narazili na hlídku strážníků.

„Hlídce městské policie se přihlásily děti v ulici Tylova, kde oznámily, že byly napadeny dalšími dětmi. Během krátké chvíle se strážníkům podařilo partičku vypátrat a s ní i samotného agresora,“ uvedl ředitel Městské policie Litvínov Martin Klika. Chování agresora se strážníkům nezdálo, a tak mu dali dýchnout. Jak se po chvíli potvrdilo, 14letý chlapec byl pod vlivem alkoholu.

Podobné agresivní partičky dětí přitom v Litvínově řádí už řadu let. V květnu dokonce strážníci řešili případ žáků teprve prvního stupně základní školy, kteří měli sprostě nadávat nejen dětem, ale i dospělým. Po dětech pak měli házet kameny. Jeden ze členů této povedené party prý dokonce po městě chodil vyzbrojený nožem a boxerem.

V těchto případech jsou ale policisté i strážníci bezmocní. Dětem a jejich rodičům mohou pouze domluvit a případ nahlásit sociálce. Tak ostatně dopadne i zatím poslední případ. Opilého agresora nakonec strážníci předali jeho rodičům. O rodinu se teď nejspíše začne zajímat sociálka.

Tagy: