Sledujte ŽIVĚ Partii: Země v nouzovém stavu. Diskutují mimo jiné Dolejš a Ferjenčík

Partie Terezie Tománkové

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Ve druhé hodině nedělní Partie diskutují na téma země v nouzovém stavu – jak ještě dlouho a za jakou cenu – Michal Šmarda, Jiří Dolejš, Mikuláš Ferjenčík a Jan Bartošek.

V první části Partie proběhla debata, jak budeme platit daně. Kde šetřit a kdy se nadechne česká ekonomika? Hosty Partie byly ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová a ekonomka Ilona Švihlíková.

Nových případů koronaviru je opět více

V Česku do pátečních 18:00 přibylo 2433 potvrzených případů covidu. Je to zhruba o 300 případů více než za stejnou dobu minulý pátek. Druhý den po sobě tak průběžný nárůst ve srovnání s předchozím týdnem zrychlil. Ve čtvrtek byla pozitivní více než čtvrtina ze všech provedených testů, což je nejvyšší podíl od 14. listopadu. Přibližně o 100 ale klesl počet hospitalizovaných s koronavirem, v nemocnicích jich je 4439. Vyplývá to z aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví.

Od březnového začátku epidemie odhalily laboratoře 540 094 případů covidu. Z nemoci se už vyléčilo téměř 469 000 lidí. Aktuálně v zemi je 62 564 nakažených, většina má mírný průběh.

Tagy: