Noční můra všech rodičů. V Česku se hledá přes 20 dětí pod 15 let, policie prosí o pomoc

V České republice se každoročně ztratí stovky dětí. I když většinu najdou policisté včas, desítky z nich se jim vypátrat nepodaří. V současné době je v policejní databázi přes 20 pohřešovaných dětí. Po některých z nich pátrají policisté několik dnů či týdnů, po jiných už dlouhé roky. S prosbou o pomoc se nyní obracejí na veřejnost. Neviděli jste je někde?

Na pohřešované děti upozornil Fond ohrožených dětí, který se odkazuje na policejní databázi. Z přehledu vyplývá, že většinu nezvěstných tvoří dívky.

Erin Kuhová

Po čtyřleté holčičce z Prahy pátrají policisté od konce ledna. Dívenka měří 85 až 90 centimetrů, má hubenou postavu, plavé blond vlasy a modré oči.

Nikolas Zedníček

Policie pátrá také po 13letém Nikolasi Zedníčkovi z Brna. Zmizel v září roku 2015 poté, co se nevrátil z dovolenky zpět do Klokánku. Následně byl svěřen do péče své babičky. Policisté předpokládají, že pobývá v zahraničí se svojí matkou. Chlapec měří 125 až 135 centimetrů, má hubenou postavu a hnědé vlasy i oči.

Barbora a Kristina Burdovy

Do databáze pohřešovaných se dostaly také sestry Barbora a Kristina Burdovy z Prahy. Policie po nich pátrá od ledna 2019. Třináctiletá Barbora má hubenou postavu, měří asi 130 centimetrů a rovné blond vlasy. Její mladší sestra Kristina měří přibližně 100 až 110 centimerů, má hnědé vlnité vlasy a hnědé oči.

Janah Borhom

Několik dnů před loňskými Vánoci se ztratila také devítiletá Janah Borhom z Vyškova. Dívka měří 135 až 140 centimetrů, má hubenou postavu, rovné černé vlasy a tmavé oči. Za jakých okolností holčička zmizela, policisté neuvádí.

Ben Hamouda Nour Mariem

Pět let pátrají policisté po 14leté Ben Hamouda Nour Mariem z Plzeňska. Dívka má hubenou postavu, hnědočerné vlasy, hnědé oči a jizvu na čele.

Kristýna a Klaudie

Policisté pátrají po dvou dívkách z Karviné. Zhruba před měsícem vyhlásili policisté pátrání po 15leté Klaudii Bačové. Dívka měří 155 centimetrů, má hubenou postavu, hnědočerné vlasy a hnědé oči. Odhadované stáří je mezi 16 až 31 let. O několik dní později policisté vyhlásili pátrání po 13leté Kristýně Ferkové. Pochází z Karviné, měří 165 centimetrů, má černé vlasy a hnědé oči.

Natalie Janžová

V policejní databázi pohřešovaných je zapsána také 11letá Natalie Janžová. Dívka pochází z Hodonínska, má rovné hnědé vlasy a šedozelené oči. Měří 120 až 140 centimetrů. Policisté po ní pátrají od února 2020.

Polina Karachynetska

Od června letošního roku policisté pátrají po Polině Karachynetské. Dívka původem z Ukrajiny zmizela několik dní po svých 12. narozeninách. Bydlela na Lounsku. Měří 163 až 166 centimetrů, má hubenou postavu, hnědé vlasy a hnědé oči. Mluví rusky.

Valerie Kvasničková

Už více než čtyři roky policisté pátrají po 10leté Valerii Kvasničkové z Prahy. Dívka zmizela v srpnu roku 2018, má hubenou postavu, černé vlasy a hnědé oči. Koncem listopadu slaví narozeniny.

Eliška a Rosalie

Koncem října zahájili policisté pátrání po dalších dvou dívkách z Prahy. Nejprve zmizela 15letá Eliška Slámová. Má hubenou postavu, měří 165 centimetrů a má rovné hnědočerné vlasy a tmavé oči. Necelých deset dní poté se ztratila také Rosalie Nataly Klimovičová. Dívka má střední postavu, plavé blond vlasy a tmavé oči. Detaily, proč zmizela, policisté neuvádí.

Fazli Enayatullah

Má hubenou postavu, měří 167 centimetrů a má hnědé vlasy a hnědé oči, uvádí policisté v popisu u profilu Fazliho Enayatullaha. Chlapec se ztratil letos v září, pochází z Afghánistánu a žil v Praze. Letos na Slivestra oslaví 13. narozeniny.

Kryštof Pongó

Od konce srpna policisté pátrají také po 15letém Kryštofu Pongóvi. Chlapec pochází z Vyškova, měří 170 až 172 centimetrů, má hnědé vlasy a modré oči.

Dlabalová

Policisté už více než 11 let pátrají po dívce, která zmizela, když jí bylo teprve šest měsíců. V policejní databázi o ní příliš informací s ohledem na nízký věk není. Vyšetřovatelé uvedli pouze její příjmení a to, že pochází z Mostecka.

Vanesa a Martin

Policisté pátrají také po dvou dětech z Ústeckého kraje. Nejprve ke konci září zmizela Vanesa Červeňáková z Ústí nad Labem, která měří asi 159 centimetrů, je hubené postavy, má hnědočerné vlasy a modré oči. V polovině října pak zmizel 14letý Martin Kudráč z Teplicka. Chlapec měří asi 150 až 160 centimerů a má hnědé vlasy. Bližší informace policisté k jeho osobě neuvádí.

Romana Kováčová

Koncem října zmizela také Romana Kováčová z Karlovarského kraje. Dívka měří asi 140 centimetrů a na konci listopadu oslaví 12. narozeniny

Samanta a Anna

Tuto neděli policisté vyhlásili pátrání po 11leté Samantě Horváthové. Dívka pochází z Ostravska, je hubené postavy a má hnědočerné vlasy a hnědé oči. Ve stejný den zmizela také Anna Spilková z Jihlavy. Měří 150 až 155 centimetrů, je hubené postavy a má rovné hnědé vlasy a hnědé oči. Anička zmizela pouhý den před svými 14. narozeninami.

Marie Siváková

Už přes týden policisté pátrají po 14leté Marii Sivákové. Dívka pochází z Chomutova a měří asi 150 až 160 centimetrů.

Tagy: