Pavel přijel do povodněmi zasaženého Bohumína. Vyrazil do terénu na obhlídku škod

Prezident Petr Pavel vyrazil do povodněmi zasaženého Bohumína.

Prezident Pavel navštívil Moravskoslezský kraj

Do Bohumína na Karvinsku ve středu přijel prezident Petr Pavel. Slezské město o víkendu výrazně zasáhla povodeň, jeho velká část je od té doby bez elektřiny. Mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková řekla, že s prezidentem vyrazili do terénu na obhlídku města.

Prezidentův mluvčí Vojtěch Šeliga uvedl, že Pavel se rozhodl navštívit místa postižená povodní. „Cestu předem neavizoval, aby nezatěžoval záchranné složky, které v regionech zasahují. Navíc cestuje bez oficiálního doprovodu. Návštěva nemá konkrétní plán, na doporučení místních starostů a samospráv objíždí místa postižená povodní především na Moravě a ve Slezsku,“ sdělil Šeliga.

ČTĚTE TAKÉ: Slova Fialy o volbách? Zarážející, premiér se mnou dopředu nemluvil, diví se hejtman Bělica

Starosta Bohumína Petr Vícha (SOCDEM) uvedl, že prezidenta seznámil se situací ve městě. Hovořili o náhradním ubytování pro zaplavené obyvatele a především o problémech s elektřinou. Podstatná část města je kvůli zatopené rozvodně v Pudlově bez elektřiny.

„Jeli jsme do terénu. Ukázali jsme mu byty v Červené kolonii, kde máme 24 zaplavených bytů, byli jsme i na Rolnické ulici, která už je průjezdná a kde lidé vyklízeli odpad. Jsem rád, že prezident je informován o tom, že je co nejvíce třeba urychlit napojení na elektrickou energii. Věřím, že jako pan ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který tady byl v úterý, se také prezident o tom na nějakém krizovém štábu zmíní. Jestli se to tím o něco urychlí, bude to jen dobře,“ dodal Vícha.

V úterý Moravskoslezský kraj navštívil premiér Petr Fiala (ODS) s některými ministry. Prohlédli si z vrtulníku některá povodní poničená místa, byli například v Opavě.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Šokující chování při povodních: Lidé skáčou do divokých řek nebo surfují. Záchranáři nechápou

Tagy:
povodeň katastrofa Moravskoslezský kraj ODS Petr Fiala Petr Pavel přírodní katastrofa Bohumín Opava terén okres Karviná katastrofy, nehody a mimořádné události meteorologická katastrofa