Poslední den kandidátů před výsledky: Pavel v letadle, Hilšer uklízel, Bašta na procházce

Po náročných týdnech kampaně si mohli kandidáti na prezidenta konečně trochu oddychnout. V jednotlivých volebních štábech uchazeči o úřad prezidenta hovořili například o tom, jak trávili poslední večer nebo co dělali před uzavřením volebních místností. Zatímco senátor Marek Hilšer před příjezdem likvidoval vánoční stromek, někteří kandidáti využili volný čas k vydatnému spánku.

Kandidáti po druhé hodině odpoledne postupně dorazili do svých volebních štábů. Při příjezdu odpovídali na dotazy novinářů, které zajímal i jejich po dlouhé době první volný čas. Nominant SPD a poslanec Jaroslav Bašta například uvedl, že šel na procházku a dopřál si lehký oběd. „Byly to palačinky s různou náplní,“ přiblížil Bašta. Kromě toho také uvedl, že se pořádně vyspal.

Poslanec opoziční strany nicméně ve štábu působil podrážděně. Podle redaktora CNN Prima NEWS se Bašta před ostatními pohádal s jedním reportérem o klimatu a klimatické krizi.

S dobrou náladou naopak přišel senátor Marek Hilšer. Podle svých slov trávil den „normálně“ a s rodinou dorazil městskou hromadnou dopravou. „My jsme doma uklízeli, rušili jsme vánoční stromeček, přijeli tramvají,“ řekl Hilšer novinářům.

Podobně jako Bašta hovořila i jediná žena mezi kandidáty Danuše Nerudová. Ta uvedla, že v pátek večer zašla na pivo a poté velmi dlouho spala. „Devět hodin jsem nenaspala za poslední rok a půl,“ řekla se smíchem Nerudová.

Zcela odlišně trávil čas Petr Pavel. Ten v sobotu dopoledne zašel na letiště v Roudnici nad Labem a proletěl se Cessnou 172. Svůj výlet glosoval tím, že „je třeba si zachovat nadhled“.

Tagy: