Babiš odmítl televizní duel, k němuž ho vyzval Pavel. Míří s obytňákem na kampaň

Expremiér Andrej Babiš a generál Petr Pavel se utkají v druhém kole prezidentské volby.

Prezidentská debata Babiš vs. Pavel

Opatrné oťukávání přestává. Kandidáti na prezidenta se nacházejí v ostré fázi kampaně, kdy se rýsují první souboje. K debatě vyzval bývalý generál Petr Pavel expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Ten však pozvání na duel v režii CNN Prima NEWS odmítl.

Po oznámení vstupu Andreje Babiše do klání o prezidentský úřad se začíná kampaň rozjíždět. Předseda hnutí ANO ihned vyjel na kontaktní setkání, zatímco ostatní kandidáti se do Babiše opírají svými komentáři. Ostře zareagoval na expremiéra zejména bývalý náčelník generálního štábu Petr Pavel, který ho vyzval na souboj.

Pavel zejména zmínil heslo Babišovy kampaně, podle kterého se někdejší premiér označuje za krizového manažera. „Pane předsedo Andreji Babiši, vyzývám Vás k duelu. Máte slogan krizový manažer. Právě chaos a nejistota, které byly výsledkem Vašeho řízení covidové krize, mě motivovaly znovu nabídnout svoji službu. Já už musel řešit mnoho krizí. Pojďme dát lidem šanci naše zkušenosti porovnat,“ uvedl Pavel ve svém příspěvku na sociálních sítích.

Televize CNN Prima NEWS nabídla, že by tento souboj mohl být pod vedením moderátorky pořadu Partie Terezie Tománkové.

Bývalý voják Petr Pavel tuto nabídku přijal. S odmítavým stanoviskem měl ale přijít tým Andreje Babiše. „Nabídli jsme Petru Pavlovi a Andreji Babišovi, že jejich duel zorganizujeme na CNN Prima NEWS pod taktovkou Terezie Tománkové. Tým Petra Pavla to přijal, tým Andreje Babiše vzkázal, že na takovou debatu je čas a že pan Babiš jezdí za lidmi,“ uvedl zástupce šéfredaktora zpravodajství a publicistiky na CNN Prima NEWS Jan Kálal.

Babiš se tak první konfrontaci vyhnul. Přesto se kandidátských debat bude muset účastnit. Sám totiž v minulosti prohlásil, že rozhodující bude před volbou poslední televizní debata.

Mezi tyto dva hlavní kandidáty se v diskuzi na sociální síti přidala i ekonomka Danuše Nerudová. Ač nebyla v tweetu Petra Pavla označená, zareagovala na výzvu. „Budu vám to pískat. Snad vyhraje Česká republika,“ uvedla ve vlákně.

Tagy: