Wolfová poprvé darovala krev. Svěřila se s velkým přáním, které si splní po lockdownu

Pavlína Wolfová

Moderátorka Pavlína Wolfová má za sebou životní premiéru. V rámci nové kampaně televize CNN Prima NEWS a Českého červeného kříže byla poprvé darovat krev. Po tomto záslužném činu se svěřila s jedním velmi osobním přáním.

Moderátorka pořadu 360°, který můžete sledovat ve všední dny od 20:15 na CNN Prima NEWS, darovala téměř půl litru krve. A protože prodělala i koronavirus, chtěla darovat i teď hodně potřebnou krevní plazmu. Tu ale ženy, které za sebou mají porod, dát nemohou. „Plazmu bohužel poskytnout nemůžu, ale krev ano. A myslím si, že každý, kdo může, by ji darovat měl,“ prohlásila Wolfová.

Rozhodla se proto zapojit do kampaně Ruce, na níž spolupracuje Český červený kříž se CNN Prima NEWS. Projekt připomíná, že darování krve je i v současné pandemii koronaviru důležité.

„Je to to nejmenší, co můžeme udělat. Asi jako nosit roušku,“ doplnila moderátorka, která tím vybídla i ostatní, aby se nebáli a krev darovali. Potřebují ji především dlouhodobě nemocní pacienti či vážně zranění, kteří jí při úrazu hodně ztratili. Lékaři darovanou krev užívají ale i při plánovaných operacích, pracovníci v laboratořích zase na na výrobu léků.

Wolfová neztrácela smysl pro humor ani při samotném odběru. Při darování krve se totiž nabízela otázka, jestli ji někomu pije. „Nepochybně. Kdyby tady byly moje děti, bude to na dlouho. Těm piji krev docela statečně, ale mně ji nikdo nepije. O nikom nevím, asi jsem to už vytěsnila,“ řekla.

Wolfová má prosté přání

Moderátorka má v současné nelehké době jedno osobní přání. Chce do baru, ve kterém proflámuje noc až do rána. „Já nejsem ten typ, opravdu. Ale už je to všechno nějaké dlouhé a já bych fakt strašně chtěla do baru. Kdyby mě někdo pozval a vydržel tam se mnou až do rána, tak já bych si pár drinků už ráda dala,“ přiznala Wolfová.

„Chtěla bych tam koukat, kdo má co na sobě a co kdo říká, dívat se kolem sebe, prohlížet si pěkného barmana. To bych vážně hrozně chtěla,“ svěřila se moderátorka.

Tagy: