Peksa: Sbližování ODS a ANO vede k repríze Orbánova režimu. Fantasmagorie, reagovala Decroix

Mikuláš Peksa a Eva Decroix

Decroix a Peksa o odchodu Pirátů z vlády

„Směřujeme k repríze maďarského orbánovského režimu,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS europoslanec Mikuláš Peksa (Piráti) v souvislosti s údajným sbližováním ODS a ANO. Poslankyně Eva Decroix (ODS) tato tvrzení však odmítla s tím, že jde o „fantasmagorické představy“ a že spolupráce s ANO není pro jejich voliče ani pro stranu přijatelná.

V debatě, která se točila kolem možného budoucího směřování ODS a ANO, se objevily silné názorové střety. Peksa zdůraznil, že vývoj, který u těchto dvou stran sleduje, je zjevný. „Vidíme sbližování v Evropském parlamentu, na krajské úrovni a jejich programy se prakticky neliší,“ uvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Piráti čelí těžkým časům i v Praze, řekl Valeš. Kvůli Hřibovi se hroutí transparentnost strany

Decroix však Peksova slova popřela. „Pan Peksa tady vytváří nějaké fantasmagorické představy,“ řekla s tím, že rozumí tomu, proč jsou Piráti dnes „zklamaní, neklidní a naštvaní“ a dodala, že „vytvářejí něco, co se neopírá o žádná fakta“. ODS podle Decroix navíc dlouhodobě dokazuje, že spolupráce s ANO není na stole.

Peksa na to reagoval výzvou, aby se k věci vyjádřili i další představitelé ODS, jako jsou Martin Kuba nebo Jan Zahradil, a zopakovali slova poslankyně. „Nevěřím, že jim to projde přes pusu,“ poznamenal ironicky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bývalého poslance Wolfa dopadli v Paraguayi. Policii unikal deset let, odsouzen byl za podvody

Tagy:
politika ODS Evropský parlament Česká pirátská strana Mikuláš Peksa ANO 2011 Praha Eva Decroix vláda domácí politika