Pereira má skvělý zabijácký instinkt, tvrdí Kincl. Brazilce pojí s Procházkou válečnický duch

Šampion Patrik Kincl během analýzy zápasů

Kincl: Pereira má skvělý zabijácký instinkt

Brazilský zápasník Alex Pereira si potřebuje soupeře načíst, a když získá sebevědomí, přechází do tlaku, uvedl ve studiu CNN Prima NEWS profesionální bojovník smíšených bojových umění Patrik Kincl. Zdůraznil také jeho „zabijácký instinkt“, díky němuž Brazilec přebírá v zápase nečekaně iniciativu. S Jiřím Procházkou, jejichž souboj se uskuteční v noci na neděli v rámci turnaje UFC 295, prý mají společného válečnického ducha. Ze souboje na zemi tak okamžitě přechází do tlaku a v presu neustávají. Co je podle Kincla Procházkovou hlavní předností?

V rámci zhodnocení bojové techniky pronesl Kincl o Pereirovi, že si ze začátku potřebuje soupeře nejdříve načíst. „V prvních kolech má ruce vysoko, aby byl schopný každý útok efektivně blokovat. Jakmile získává povědomí o soupeřově strategii, dává je o něco níž,“ rozebral zápasník Brazilcovy pohyby. Ocenil také, že pokud se octne během souboje na zemi, zachová chladnou hlavu.

ČTĚTE TAKÉ: Uvidím Glovera a budu vědět, že vše je možné, věří Procházka. A přiznal silnou neřest

Kincl vypíchl především Pereirův zabijácký instinkt. „Po minutě na zemi vstává a je schopný se dostat ze sevření. Ihned poté jde do tlaku,“ zdůraznil a rovněž připomněl i Brazilcovu pestrou škálu úderů.

Podle profesionálního zápasníka je Procházka v rámci kategorie polotěžké váhy oproti svým soupeřům lehčí. „Je pohyblivější, rychlostně dobře připravený, ale pokud přijde řada na silové záležitosti, může ztrácet. V porovnání s Blachowiczem nebo Pereirou může jít až o pět až deset kil,“ míní zápasník.

S brazilským šampionem má podle něj Procházka společného válečnického ducha. „Když se dostanou z delšího souboje na zemi, přejdou oba okamžitě do tlaku,“ je přesvědčen Kincl. Ze zápasu českého bijce s brazilsko-americkým zápasníkem Gloverem Teixeirou také vyzdvihl jeho taktiku úderů od pasu. „Jsou hůře čitelné. Může zaútočit v podobě zvedáku nebo po oblouku hákem,“ vysvětlil ve studiu CNN Prima NEWS profesionální bojovník.

Za velkou výhodu českého zápasníka označil signifikantní vytrvalost. „I když je leckdy během zápasu ve velkých problémech, postaví se a ihned přechází do nátlaku,“ shrnul Kincl ve studiu CNN Prima NEWS.

Jaká taktika by mohla přinést Procházkovi vytoužené vítězství v zápase? Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Procházka je na tom lépe než kdy jindy, tvrdí jeho kouč. Popsal, jak zdokonalují taktiku boje

Tagy: