Perná noc na Břeclavsku: Zdrogovaný řidič na videu ujížděl policistům, další zapíral alkohol

Hned tři nezodpovědné řidiče, kteří neměli za volantem co dělat, řešili během několika hodin jihomoravští policisté. Jeden ze šoférů přitom hlídce odmítal zastavit a pokusil se ujet. Další měl v autě rozpitou lahev s tvrdým alkoholem a hlídce nadýchal více než jedno promile, i tak se ale snažil policistům tvrdit, že rozhodně nic nepil.

Prvního hříšníka nachytali policisté poblíž Strachotína u Novomlýnských nádrží, kdy hlídka nejprve chtěla zastavit jiné auto. „Třiatřicetiletá řidička vozidla Audi na rozsvícenou stopku zastavila. To šofér druhého vozu, značky Volkswagen, se nechtěl nechat zkontrolovat a začal mužům zákona zběsile ujíždět. Po celou dobu přitom značně překračoval nejvyšší povolenou rychlost,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Petr Vala.

Řidič před hlídkou ujížděl rychlostí kolem 140 km/h. „Zběsilou jízdu naštěstí záhy ukončila slepá ulice. Následný poslední pokus zmizet po svých mu po pár metech zase přerušila sprintující policejní hlídka,“ popsal Vala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šílené záběry z Brna. Zběsilou jízdu po chodnících zakončil na mol opilý řidič čelním střetem

Vysoká pokuta a zákaz řízení

Ze záznamu je vidět, že po zastavení se řidič ještě snažil utéct. A za nedlouho bylo jasné proč. Zatímco zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, testu na drogy se sedmadvacetiletý muž odmítl podrobit. Kromě pokuty ve výši 50 tisíc korun mu teď hrozí až dvouletý zákaz řízení.

Ani řidička prvního vozu, kterou policisté poblíž Strachotína zastavili, ale neušla trestu. I u ní byl pozitivní test na drogy. „Navíc bylo zjištěno, že má i platný zákaz řízení až do roku 2025,“ doplnil pro CNN Prima NEWS mluvčí Vala.

Výčet hříšníků tím však nekončí. Aby toho nebylo málo, o chvíli později zastavili policisté ještě třetího provinilce. Ten pro změnu nadýchal více než promile alkoholu. „Přestože alkoholový odér a displej alkohol testeru vylučoval střízlivost kontrolovaného šoféra, muž si tvrdošíjně stál za svým, musel proto od kontroly putovat přímo na lékařské vyšetření,“ uzavřel Vala s tím, že nařízené krevní testy ukáži, zda před jízdou alkohol pil, nebo ne.

Tagy: