Překvapivý nepřítel Rusů? Divočáci napadli okupanty u Černobylu, jeden zemřel, píší Ukrajinci

Na sociální síti Telegram se šíří zprávy o kuriózní události, k níž mělo dojít na severu Ukrajiny poblíž jaderné elektrárny v Černobylu. Malé skupině ruských sabotérů a zvědů se údajně povedlo překonat bělorusko-ukrajinskou hranici, čímž pronikli na území napadené země. V tamním lese je mělo překvapit stádo divokých prasat, přičemž jeden z okupantů prý přišel o život. „Bojoví kanci zorganizovali hon na ruské sabotéry,“ glosovala ukrajinská agentura Unian. Ukrajinská ani ruská armáda zmíněný příběh nepotvrdily.

„Malá sabotážní skupina ruské armády pronikla z území Běloruska do oblasti v blízkosti černobylské jaderné elektrárny. Povedlo se jí obejít kontrolní a pozorovací stanoviště. Když skupina procházela lesem, narazila na stádo divočáků,“ uvedl telegramový účet Tabatěrka z Kremlu, který má podle agentury Unian přístup k některým zákulisním informacím uvnitř ruského generálního štábu.

Ukrajinci nedávno zveřejnili děsivý příběh rodiny z Doněcké oblasti, více v reportáži:

ČTĚTE TAKÉ: U Avdijivky je hromada šrotu. Vítejte v pekle, vzkázali Ukrajinci okupantům

Přímé setkání s divokými prasaty mělo mít pro okupanty fatální následky. „Průzkumná skupina nemohla po zvířatech střílet, aby se neprozradila. Bohužel došlo k tragické nehodě. Kanci se podařilo jednoho z vojáků dohnat. Ten po střetu nešťastně upadl a narazil hlavou na kámen. Byl na místě mrtvý,“ sdělil ruský telegramový kanál.

Ukrajinská strana z události, která se měla stát na severu Kyjevské oblasti nedaleko běloruských hranic, neskrývala pobavení. „Bojoví kanci zorganizovali hon na ruské sabotéry. Tělo mrtvého zvěda okupanti prostě nechali v lese,“ glosovala agentura Unian.

Podle ruské stránky Tabatěrka z Kremlu evakuace mrtvého okupanta nebyla možná: „Tělo muselo být podle našich informací ukryto. Zároveň bylo nutné změnit operační plán.“ Zprávy z podobných telegramových účtů není možné nezávisle ověřit. Ukrajinská armáda se k údajné aktivitě ruských jednotek u Černobylu ani ke zmíněnému útoku divoké zvěře nevyjádřila.

Mnoho dalších kuriózních, až bizarních příběhů naleznete ve speciální sérii CNN Prima NEWS pod názvem Momenty války.

Tagy: