Dítě krvácí z krku, volal muž na policii po útoku psa. Chlapec je v umělém spánku

Pes, který zaútočil na dítě.

Brutální útok psa na dítě a svědci (zdroj: CNN Prima NEWS)

Malý chlapec, na kterého v Petřínských sadech ve čtvrtek zaútočil pes, je po operaci v motolské nemocnici v umělém spánku. Svědek, který volal na tísňovou linku, vypověděl, že zvíře chlapce pokousalo do krku, ze kterého poté krvácel. Po majiteli psa, který uprchl, stále pátrá policie.

„Já jsem u petřínské rozhledny. Tady pes zaútočil na dítě. Potřebuji pomoc,“ oznámil volající svědek útoku, když se dovolal na tísňovou linku. Operátorce následně sdělil, že chlapec utržil zranění na krku a krvácí. Dítěti poté měl poskytnout první pomoc.

Následně do Petřínských sadů, kde se útok odehrál, dorazila záchranka. „Chlapec utrpěl opravdu velmi vážná poranění, mimo jiné hlavy, hrudníku a zad. Záchranáři jej po zajištění transportovali do motolské nemocnice k další péči,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

V motolské nemocnici se podrobil operaci. Nyní je podle informací CNN Prima NEWS v umělém spánku a stále bojuje o život.

K útoku psa na čtyřletého chlapce došlo ve čtvrtek kolem poledne. Chlapec byl na procházce se svou matkou, když na něj podle svědků stafordšírský bulteriér zaútočil a pokousal jej do krku.

Majitel psa utekl, policie po něm pátrá

Pes na chlapce zaútočil i přes to, že byl v doprovodu svého majitele, který se jej sice snažil od dítěte odtrhnout, ale následně se vůbec nestaral o pomoc zraněnému dítěti. Navíc se dal na útěk. „Ihned po incidentu z místa činu utekl směrem k restauraci Nebozízek a dále k takzvané Hladové zdi, aniž by počkal na policisty. Chlapec, který byl v parku na procházce se svou maminkou, musel být hned po napadení ošetřen v nejbližší nemocnici,“ uvedli policisté.

Ti nyní žádají o pomoc veřejnost. „Policistům se dosud nepodařilo majitele psa nalézt, proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud ho na záběrech poznáváte nebo víte, kde bydlí, či se zdržuje, kontaktujte prosím neprodleně linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Muž má podle kriminalistů atletickou postavu, výšku zhruba 180 cm a oholenou hlavu. Byl oblečen nalehko a neměl s sebou batoh či vodu pro psa, tudíž policisté pracují s verzí, že bydlí nedaleko místa, kde k útoku na dítě došlo.

Tagy: