Pětiletá dívka z Walesu hrdinkou: S korunkou na hlavě jako princezna zachránila mámě život

Pětiletá holčička z malého městečka v jižním Walesu se stala hrdinkou poté, co zachránila své matce život. V princeznovských šatech, gumácích a s korunkou na hlavě došla do blízké školy a řekla, že maminka leží na zemi a nemůže ji probudit. Učitelky okamžitě zavolaly pomoc. Podle lékařů žena utrpěla septický šok a mohla umřít, informoval web Wales Online.

Její pětatřicetiletá matka Leisha Daviesová z desetitisícového městečka Pontllanfraith upadla ještě večer do bezvědomí následkem septického šoku, načež se dostala do ohrožení života. Holčička s ní v ložnici zůstala až do rána, než vyhledala pomoc učitelů na nedaleké základní škole. Pětiletá Poppy si nasadila korunku, gumáky a v princeznovských šatech se odebrala do školy, kde učitelkám sdělila, že její maminka leží na zemi a nemůže ji vzbudit, uvedl britský web Wales Online. Ty ihned vyrazily k domu, aby zjistily, co se stalo. Pro Leishu nakonec musel letět vrtulník, protože její stav byl velmi vážný.

ČTĚTE TAKÉ: Pohřešovaná 17letá matka s dítětem v kočárku se vrátila. Dítě předala a pak znovu utekla

Příčinou jejího stavu byla nedávná operace týkající se střev. Od návratu do práce se začala cítit špatně a pocítila otoky nohou a obličeje. Lékaři zjistili, že prodělala septický šok kvůli infekci, která se jí po operaci rozšířila. Byli překvapení, když také přišli na to, že její plíce byly téměř nefunkční. Sotva dýchala jen pomocí jedné z nich, která měla kapacitu pouze patnáct procent. Proto se jí také dvakrát zastavilo srdce, napsal deník The Mirror. Doktoři se tedy rozhodli pro umělý spánek.

Její zdravotní indispozice měla za následek, že lékaři museli Leishe amputovat obě nohy z důvodu nekrózy.

Její manžel v osudnou chvíli nebyl doma, protože pracoval na noční směně. V domě tedy zůstaly jen Leisha a Poppy. Poslední, co si matka před kolapsem pamatuje, je to, že Poppy kolem ní poskakovala v princeznovských šatech. „Dcera se mnou strávila celou noc a nevěděla, co má dělat. Ráno odemkla vchodové dveře a vydala se hledat pomoc, kterou našla ve třídě,“ řekla hrdě Leisha.

Žena sdělila médiím, že je na svou dceru neskutečně pyšná a že jí vděčí za záchranu života. V důsledku dlouhodobé léčby ji neviděla měsíc, a když se konečně setkaly, štěstím se rozbrečela. „V momentě, co za mnou přišla, jsem se úplně zhroutila. Říkala jsem si, že hrozně moc vyrostla a měla jsem pocit, že jsem o tolik přišla. Ale byla jsem vděčná, že jsem se svou dcerou,“ řekla dojemně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Posun u nehody u Vyškova, při níž zemřely dvě malé děti. Řidič putoval do vazby, hrozí mu 10 let

Tagy: