Dám ho Petru Pavlovi pro štěstí. Sofinka popsala příběh nejslavnějšího sloníka v Česku

Plyšový slon. Právě takový talisman měl Petru Pavlovi pomoci k vítězství v prezidentských volbách. Jeho ženě ho věnovala devítiletá Sofinka z Liberce. A jak sám zvolený prezident přiznal, sloník určitě přinesl štěstí.

„Prostě jsem si řekla, že dám Petru Pavlovi sloníka pro štěstí,“ popsala Sofinka. Jenže dostat se k Pavlovi přes deset tisíc lidí na pražském Staroměstském náměstí se zdálo nemožné. „Já jsem mu to chtěla dát, ale maminka řekla, že to asi nepůjde,“ sdělila mladá dívka. „Řekla jsem jí, že na to asi nebude čas, že tam bude hodně lidí a v podstatě jsem to vypustila z hlavy,“ pospala maminka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rekordní sázky na prezidentské volby. Češi vsadili přes půl miliardy, mnohem víc než v roce 2018

Petra Pavla sice nepotkaly, ale jiného Pavla už ano – Fischera. „On řekl, že je to příliš velká odpovědnost, že by to on sám nezvládl,“ líčila Sofinka. Fischer proto vzal malou Sofinku, aby společně odevzdali hračku týmu Petra Pavla.

Předání se podařilo téměř okamžitě. O pár hodin později už totiž mačkala plyšový talisman Eva Pavlová při příchodu na Superduel CNN Prima NEWS. A v sobotu se slon podíval i do volebního štábu. „Přinesl nám štěstí, já ho mám ale teď nahoře, já měla strach, abych ho někde neztratila. Děkujeme moc Sofince za sloníka, bylo to úžasný,“ sdělila Eva Pavlová.

„Byla jsem nadšená,“ popsala své pocity Sofinka poté, co viděla plyšového slona na fotkách. Slova své manželky potvrdil v neděli na Primě i Petr Pavel. Se Sofinkou jsou už prý v kontaktu.

Tagy: