Pila jsem, manžel mi dal facky. Řidička, která zabila policistu, vypovídala u soudu

Řidička, která v opilosti zabila policistu, vypovídala u soudu

Děsivou nehodu v pražské ulici 5. května, při které opilá řidička zabila policistu a další dva zranila, opět projednává soud. Žena připustila svou vinu, tvrdila ale, že není za své jednání odpovědná.

Do služebního vozu moravskoslezských policistů, kteří se služebně vraceli z hlavního města, narazilo loňského 5. července auto, jeho řidička byla opilá. „Na místě jsme pečovali o čtyři pacienty, z toho tři z policejního vozu. O život 32letého policisty záchranáři bojovali dlouhou hodinu a nakonec se nám ho zachránit nepodařilo,“ popsala tehdy následky nehody mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Zbylí dva policisté skončili se středně těžkými až těžkými zraněními. Čtvrtá zraněná byla obžalovaná řidička Jitka R., která vyvázla s poraněnou rukou.

Nejsem za to odpovědná

Jitka R. a její manžel se u soudu před televizními kamerami maskovali. Jako jediní přišli v rouškách. V jednací síni, kde se nesmělo natáčet, už roušku i brýle sundala.

U soudu vypověděla, že pít alkohol začala u plaveckého bazénu. Naštvalo ji, že její manžel flirtoval s jinou ženou. Kolik toho vypila, si není jistá. Kromě vína se posilnila ještě vodkou s energetickým nápojem. Před odjezdem jí měl manžel dát několik facek. Doma prý vydržela jen několik minut, popadla klíčky od auta a jela pryč.

Po cestě najela na obrubník a urazila zrcátko jiného auta, nezastavila se a pokračovala dál. V době nehody na ulici 5. května měla na tachometru 150 kilometrů v hodině, tedy o sedmdesát víc, než je zde povolené. S více než dvěma promile pak nabourala do policejního auta.

Ona i její advokát nyní tvrdí, že je sice vinná, ale v době nehody byla tak silně opilá, že nemůže být soudem potrestána, protože nezodpovídala za své činy.

Na rozsudek si ale ještě chvíli počkáme. Hlavní líčení bude pokračovat minimálně do 22. dubna.

Tagy: