Váleční zločinci budou čelit odplatě. Ukrajinci informovali o atentátu na ruského majora

Střelná zranění utrpěl při atentátu v ruském městě Engels významný ruský velitel Oleg Stegačev. O události informovalo v sobotu Hlavní ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny (GUR). Všichni váleční zločinci budou čelit odplatě, poznamenali k útoku zpravodajci. Major Oleg Stegačev velel posádce ruského strategického bombardéru Tu-95 a měl se podle Ukrajinců podílet na raketových útocích na civilní cíle. Zatím není jasné, zda atentát přežil, ani kdo za ním stál.

„Hlavní ředitelství rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny informuje, že v ruském městě Engels byl střelbou zasažen velitel posádky strategického bombardéru Tu-95 major Oleg Stegačev,“ napsali zpravodajci na svém webu.

ČTĚTE TAKÉ: Nedostatek munice? Ukrajince to donutí vybrat si území, které budou bránit, míní experti

Stegačev se měl podle informací Ukrajinců narodit 23. června 1983. „Sloužil na letecké základně Engels a přímo se podílel na raketových úderech na civilní cíle na Ukrajině a na zabíjení ukrajinských obyvatel,“ pokračuje rozvědka s tím, že v důsledku útoku utrpěl pilot střelná zranění. „Zda přežil nebo ne, zjišťujeme,“ doplnila GUR.

Jak připomněla agentura Unian, „je známo, že Rusko ukrývá některé ze svých strategických bombardérů, které používá k úderům na Ukrajinu, na různých letištích. Za jednu ze základen je považováno vojenské letiště Engels 2, kde jsou umístěny letouny Tu-160.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zničili jsme ruský raketový člun, tvrdí ukrajinská rozvědka. Útok zaznamenala na video

Kdo stál za atentátem na Stegačeva, není přímo jasné, dle následného textu se však zdá, že by v útoku mohli hrát roli Ukrajinci. „Rádi bychom připomněli, že všichni váleční zločinci budou čelit odplatě – známe vaše jména, adresy, poznávací značky aut, obvyklé trasy a zvyky. Spravedlnost je nevyhnutelná! Sláva Ukrajině!“ doplnila GUR.

Tagy: