Piráti teď hrají o všechno, shodli se komentátoři. Hřib jako předseda jim moc nepomůže, míní

Náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti)

Piráti teď podle komentátorů hrají o všechno

Piráti padají dolů a hrají o to, aby nespadli úplně na dno. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS se na tom shodli komentátoři Lukáš Jelínek a Daniel Kaiser. Zároveň bude podle nich důležité, kdo se stane novým předsedou strany.

Náměstek primátora Zdeněk Hřib by z pozice předsedy strany pád podle komentátorů zastavit příliš nedokázal. „Protože je to člověk, který moc neposouval ani Prahu, když byl primátor. Dává vzpomenout na Pavla Béma, který se dneska ve srovnání s ním jeví výkonem pomalu jako titán,“ nechal se slyšet Kaiser.

ČTĚTE TAKÉ: Miliardáři vydělávají nekřesťanské peníze, uvedla Konečná. Rétorika z roku 1948, míní komentátor

Komentátory nepřekvapila ani skutečnost, že donedávna vládní Piráti nyní požadují přepracování státního rozpočtu. „Tonoucí se stébla chytá. Nemohou udělat velkou díru do světa, ale mohou být alespoň hodně slyšet, a o to se snaží od okamžiku, kdy odešli z Fialovy vlády,“ popsal jejich počínání Jelínek.

S Kaiserem se shodli také na tom, že část pirátské kritiky je přesná a správná. „Poukázali například na to, že vláda by mohla škrtat třeba v investičních pobídkách pro podnikatele, což jsou oligarchové a miliardáři, a já vůbec nechápu, proč bych měl já jako daňový poplatník přispívat nějakému miliardáři a proč by to měla dělat řekněme liberálně konzervativní vláda,“ uvedl Kaiser.

Podle Jelínka s tím však začali dost pozdě. „Problém je ale v tom, že nic podobného jsme od nich neslyšeli, dokud seděli ve vládních křeslech,“ dodal Jelínek s tím, že Piráti se ohrazují i proti tomu, aby byli „házeni do stejného pytle“ jako ANO či SPD. „To už mi přijde jako něco mezi tragikomedií a čirým pokrytectvím, protože argumentují velmi podobně,“ dodal komentátor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Babišova stopa prostupuje spisy StB, uvedl Fischer. Je to dávno překonané, míní Kulidakis

Tagy: