Vaňková: Drogy ve Sněmovně jsou nepřijatelné. Hrnčíře zarazil postup ochranky

Poslankyně STAN Pavla Pivoňka Vaňková a poslanec Jan Hrnčíř (SPD)

Užívání drog na půdě Poslanecké sněmovny je naprosto nepřijatelné, řekla v pořadu Právě dnes na CNN Prima NEWS poslankyně STAN Pavla Pivoňka Vaňková. Zástupce SPD Jana Hrnčíře zarazilo, že ochranná služba o nalezení látky neinformovala vedení Sněmovny.

Zpráva o nalezení drog v Poslanecké sněmovně Pivoňku Vaňkovou překvapila. „Užívání drog je pro mě jako osobu i poslankyni nepřijatelné,“ pronesla s tím, že zákonodárci, kteří psychotropní látky na půdě Parlamentu užívají, by si měli zamést před svým prahem.

ČTĚTE TAKÉ: Urnička už čeká, říká čert Hřib v klipu Pirátů ve stylu Anděla Páně. Ferjenčík napsal desatero

Kokain na pánských toaletách v Poslanecké sněmovně našla na přelomu loňského a předloňského roku ochranná služba, informoval web Seznam Zprávy. Kvůli malému množství drogy čin nevyhodnotila jako trestný čin či přestupek, a proto o nálezu neinformovala vedení Sněmovny.

To poslanec SPD Hrnčíř nechápe. „Že vedení Sněmovny nebylo informováno o takové skutečnosti, mě zarazilo. Myslím, že to bylo na místě,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS. Stejně jako Pivoňka Vaňková prý o užívání drog v budově nevěděl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: ODS by si měla najít lepší kamarády, poukázal Peksa na extremisty. Opřel se i do Nerudové

Tagy:
drogy kokain Starostové a nezávislí ochranka ochranná služba Svoboda a přímá demokracie Jan Hrnčíř droga Poslanecká sněmovna ČR Útvar pro ochranu ústavních činitelů Pavla Pivoňka Vaňková