Pizingerová poprvé na kameru ukázala malého Pepíčka. Poporodní kila ji netrápí

Vendula Pizingerová

Prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová poprvé na kameru ukázala syna a promluvila o tom, jak zvládá mateřství. Poporodními kily se netrápí a doufá, že prvorozený syn Jakub bude mít s malým Pepíčkem skvělý vztah. Řekla to v pořadu SHOWTIME na CNN Prima NEWS. S Kapkou naděje také chystá každoroční koncert, který bude vysílat televize Prima 20. prosince.

„Pepíček je hrozně kontaktní dítě, chce furt houpat a být se mnou, takže na všechno mám jen jednu ruku. Někdy tak zaostávám třeba s umýváním nádobí,“ prozradila vdova po hudebním skladateli Karlu Svobodovi.

Pizingerová si ale zatím neláme hlavu ani s poporodními kily. „Myslím, že jsem po porodu kilo nebo dvě přibrala. Mám to obráceně, protože mi vždycky říkal doktor, že kojení je jako práce v dole a ať se hodně najím, tak se vždycky pořádně najím. Budu to muset nějak kontrolovat,“ smála se Pizingerová do kamery s tím, že jí určitě pomůže i manžel Josef Pizinger, který je velký sportovec.

Malý Pepíček je ale jeho první dítě, a tak má v poslední době plnou hlavu jiných věcí. „Je to takové symbolické, jmenuje se jako manžel a narodil se na jeho narozeniny, víc jsem pro to nemohla udělat,“ komentovala s úsměvem Pizingerová. Manžel Josef s ní už i jednou koupal a syna převléká, ale přebalování se zatím vyhýbá.

Zapojuje se i brácha Jakub

Do péče o Pepíčka se však zapojuje i velký brácha Jakub. „Ten se mnou koupe a umí ho vzít i do ruky. Dneska byl malej v kolíbce a zabrečel, tak ho Kuba vzal a říká ‚Mami, vždyť se tam zblázní‘,“ uvedla šéfka nadačního fondu. Syn Jakub si prý spočítal, že až bráchovi bude 15 let, jako je nyní jemu, on už bude třicetiletý. „A taky se bál, že se narodí s pekáčem na břiše, jako má Pepa,“ dodala s úsměvem.

Přestože je mezi syny tak velký věkový rozdíl, Pizingerová chce, aby měli ten nejlepší vztah. „Jakub měl smůlu, že v roce a půl přišel o tátu a po té tragédii mi mateřství nějak proteklo mezi prsty a říkala jsem si, že bych si ho ještě jednou chtěla zopakovat. A to s úctou ke Kubovi, protože to neměl v životě jednoduché, tak chci, aby měli hezký vztah jako bráchové,“ vysvětlila.

I letos bude koncert Kapky naděje

I přes mateřské povinnosti však Pizingerová nezapomíná na ostatní děti, kterým pomáhá její nadace Kapka naděje. A tak i letos plánuje charitativní koncert. „Bude to úplně jiné, taková multimediální show. A samozřejmě máme připravenou covidovou variantu. Připravovali jsme to, už když jsem byla těhotná, od léta. Lidi se budou moct těšit na hvězdy jako je Ewa Farna, Václav Noid Bárta, Tomáš Klus a podobně, bude jich asi devět. Také máme udělanou úplně novou scénu. Myslím, že se diváci mohou těšit na úplně novou Kapku naděje,“ vzkázala.

Koncert bude vysílat televize Prima 20. prosince ve 20:15. Večerem diváky provede Libor Bouček s novým parťákem. O koho půjde, je prý ale překvapení.

Tagy: