PlayStation, Xbox či Nintendo? Nový díl CNN Prima Gaming vás provede herními konzolemi

Herní konzole Xbox Series X (nalevo) a PlayStation 5 (napravo)

CNN Prima Gaming 7.5.2022

Tři značky, tři konzole a hromada otazníků. Vybrat správný stroj sloužící jen ke hraní není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo mnohým zákazníkům zdát. Nejnovější díl pořadu CNN Prima Gaming si proto posvítí na hlavní herní konzole, které jsou v současnosti k sehnání – Xbox, PlayStation a Nintendo Switch. V dalších tematických blocích se věnuje fenoménu mikrotransakcí či vstupu legendárního hráče Counter-Strike: Global Offensive do esportového týmu fotbalisty Jakuba Jankta. Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:35 na CNN Prima NEWS i na webu cnnprima.cz.

V minulém díle moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele přiblížili rozdíly mezi herním počítačem a herními konzolemi. Nejnovější epizoda pořadu pokračuje v nakousnutém tématu a blíže představí vlajkové lodě společností Microsoft, Sony a Nintendo. Co se dá hrát na konzolích PlayStation 5, Xbox Series X či Nintendo Switch a jaké jsou jejich přednosti? Tomu se věnuje první tematický blok pořadu.

Druhé téma naváže na dříve probíraný obchodní model videoher a vysvětlí, jak „herní tituly zdarma“ vydělávají tvůrcům obří jmění. S mikrotransakcemi se setkal téměř každý, a to především v mobilních titulech. Nejen tam ale dělají vrásky jak samotným hráčům, tak mnohdy i jejich rodičům.

Esportové okénko si tentokrát vybojuje legenda české a slovenské Counter-Strike scény. Profesionální tým fotbalisty Jakuba Jankta totiž doplnil veleúspěšný střelec Ladislav Kovács, známý v komunitě pod přezdívkou Guardian. Ten se rozpovídá o nové sestavě v týmu Sampi a odhalí své ambice pro nadcházející turnajovou sezónu.

V recenzi se mihne herní klávesnice CZC.Gaming Dwarf, která se může chlubit nejen atypickým bílým provedením, ale řadou zajímavých funkcí. Závěrečná tečka pak patří virtuálním ukrajinským farmářům a vyřazeným ruským tankům.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu v 22:35 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: