Plechovka s transgender modelkou rozdělila USA. Radikálové pivovaru hrozí i bombovými útoky

Spor o reklamu na pivo ve Spojených státech vyústil v bombové výhrůžky a pronikl i na politickou scénu. Silně konzervativní fanoušky oblíbené značky pobouřilo, že ji propaguje známá transgender modelka.

Dylan Mulvaneyová je americká transgender influencerka, kterou sledují miliony uživatelů. V poslední době se dostala do řady kontroverzí kvůli reklamám na známé značky. „Tento měsíc jsem oslavila 365 dní svého ženství a Bud Light mi poslal asi ten nejlepší dárek všech dob – plechovku s mým obličejem,“ uvedla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pivo je drahé už teď, zlobí se lidé kvůli růstu DPH. Pít by ho ani po zdražení nepřestali

Jistá část konzervativních amerických pivařů považuje tuto reklamu za transgender propagandu na svém vlastním poli. Sociálními sítěmi se proto šíří svérázné výzvy k bojkotu pivovaru Anheuser-Busch. „Něco vám řeknu tak jasně a stručně, jak to jen jde,“ vzkázal zpěvák Kid Rock, načež plechovku rozstřílel. „Nas**t na Bud Light a nas**t na Anheuser-Busch,“ doplnil.

Obdobné reakce se stejnými vulgárními výrazy pokračují. „Sláva všem pivům, ale nas**t na Bud Light,“ napsal jeden z uživatelů. „Pokud víte, na jaký záchod chodit, tak víte, jaké máte pít pivo. Nedávejte peníze korporacím, které nesnášejí naše hodnoty,“ uvedl další. Radikálové pivovaru vyhrožují bombovými útoky, což vedlo k nejméně jedné evakuaci.

„Rychle jsme začali spolupracovat s policií, abychom zajistili bezpečnost našich lidí a provozoven,“ uvedla v prohlášení po jedné z evakuací pivovarnická společnost Anheuser-Busch. Do debaty se zapojili politici zleva i zprava, někteří tak pivu dělají otevřenou reklamu. Nejvíce překvapil syn exprezidenta Donalda Trumpa, který pivovar do jisté míry hájil.

„Anheuser-Busch si to touhle věcí s Dylan Mulvaneyovou pos**l. Nejsem ale pro zničení americké ikonické firmy kvůli něčemu takovému,“ reagoval Donald Trump Jr. Pivovar totiž přispívá statisíce dolarů na republikánské volební kampaně. Podle odborníků značka, ze které bojkot udělal symbol, téměř jistě přežije.

Tagy: