Plyšák jako symbol konfliktu? Izrael jím připomíná rukojmí. Hamás v něm ukrýval zbraně

Protestní akce v Tel Avivu

Hamás ukrýval zbraně v plyšových medvědech

Video zveřejněné Izraelskými obrannými silami (IDF) ukazuje, jak jejich vojáci během zásahu ve škole v Pásmu Gazy nacházejí odstřelovací pušku a munici ukrytou ve velkém plyšovém medvědovi.

Ke znepokojivému nálezu došlo v pátek ve školním areálu ve čtvrti Shejaia ve městě Gaza poté, co IDF svedly v této oblasti těžké boje s teroristickou buňkou Hamásu, informuje izraelský web The Jerusalem Post.

ČTĚTE TAKÉ: Železná lady, která provedla Izrael nejtěžší hodinou. Meirová byla „jediný chlap“ ve vládě

Video zveřejněné IDF ukazuje, jak vojáci vytáhnou obřího plyšáka z hromady nábytku a dalších předmětů rozházených po třídě, položí ho na zem a rozříznou. Medvěd kromě vatové výplně skrývá také pušku a krabici s municí.

„Zatímco Izraelci umístili plyšové medvídky, aby světu připomněli 137 rukojmích, které teroristé v Gaze stále zadržují, Hamás do nich ukryl zbraně,“ napsaly IDF k videu, aby upozornily na rozdílné smýšlení obou válčících stran a poukázali i na další zajímavou skrýš teroristů, kterou byly také tašky s nápisem UNRWA, tedy zkratkou úřadu OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě.

Podle deníku Jerusalem Post se při prohlídce školního areálu, kde byl medvídek nalezen, našla také tunelová šachta. „Objev tunelu doplňuje důkazy o tom, že Hamás využívá civilní oblasti, jako jsou nemocnice a kryty, jako zástěrku pro své teroristické aktivity,“ uvedl.

Začátkem tohoto týdne IDF také upozornily, že vedle školy a nemocnice našly jeden z největších skladů zbraní Hamásu v historii jeho operací v Gaze.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Izraelci tvrdě ponižují zajaté Palestince, ukazují záběry. Jde o Hamás, naznačuje armáda

Tagy: