Teploty budou ve čtvrtek atakovat třicítky. O víkendu se čekají opět silnější deště

Po silných bouřkách, které Česko zasáhly během úterního a středečního večera, to vypadá, že se počasí umoudřuje. Během čtvrtka sice meteorologové očekávají občasné přeháňky, ale rozhodně ne v takové intenzitě, jako tomu bylo v předchozích dnech. Teploty se vyšplhají až na 27 °C, silněji by mělo pršet opět o víkendu.

Během čtvrtka by mělo být na většině území Česka jasno až polojasno, v odpoledních hodinách by od západu měly do Česka dorazit slabé deště a bouřky. Ty odezní ve večerních hodinách. Teploty se během dne budou pohybovat v rozmezí 24 až 27 °C, v 1 000 metrech nad mořem kolem 15 °C. Vyplývá to z dat Českého hydrometeorologického ústavu.

Po středečních bouřkách platí ve třech okresech na Plzeňsku výstraha před povodněmi až do 11. hodiny ranní. Hasiči museli během noci vyjet k desítkám případů, došlo i na evakuaci dětských táborů v Královéhradeckém kraji.

V noci na pátek bude oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Silné deště a bouřky, jaké známe z posledních dnů, by ale být neměly. Nejnižší teploty budou kolem 16 až 12 °C. V ranních hodinách varují meteorologové před mlhou.

V pátek by teploty mohly dosáhnout až 28 °C, ojedinělé přeháňky budou zejména na horách. Jinak bude spíše oblačno. Víkend podle meteorologů spíše proprší, v sobotu se ranní teploty vyšplhají až k 18 °C, odpoledne k 27 °C.

Tagy: