Hromadná bitka v Praze, pak šest výstřelů po vyhazovačích. Policie pachatele dopadla

Policisté v Praze pátrají po skupině výtržníků.

Policie pátrá po střelci z centra Prahy

Policisté v Praze pátrali po skupině výtržníků, kteří se ve čtvrtek 24. srpna v noci poprali před klubem v centru metropole, jeden z agresorů vytáhl zbraň a šestkrát vystřelil směrem k vyhazovačům. Jedna kulka trefila neznámého muže do nohy, zbylé pak okolní objekty. V pátek v noci policie střelce dopadla, informoval web Novinky.cz

„Krátce před jednou hodinou ranní došlo před klubem v ulici Masná v Praze 1 k hromadné bitce, do které se zapojilo několik osob včetně vyhazovačů. Celá situace vygradovala ve chvíli, kdy jeden z agresorů vytáhl krátkou střelnou zbraň, ze které nejméně šestkrát vystřelil proti vchodovým dveřím do klubu. Jeden výstřel zasáhl neznámého muže do nohy, ten doposud nevyhledal lékařské ošetření. Ostatní střely skončily v okolních objektech,“ líčil na webu policie její mluvčí Richard Hrdina.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily rodinné tragédie v Praze: V bytě byly malé děti, muž po ubodání partnerky odešel pryč

Kriminalisté z 1. oddělení Prahy 1 zajistili kamerové záznamy, na kterých je celá skupina velmi dobře zachycena. „Střelec měl na sobě černé tričko s bílým kruhovým motivem na levém prsu a bílou grafikou na zádech. Na pořízené fotografii z místa je zachycen i se samotnou střelnou zbraní,“ popsal Hrdina. Později se ale ukázalo, že tento muž měl plynovou pistoli.

„Během několika málo hodin se kriminalistům podařilo ztotožnit druhého muže, kterého zadrželi. Čtyřiatřicetiletý muž se k činu doznal, avšak kriminalisté stále pátrají po jeho zbrani,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Tagy: