Po hrůzném útoku truchlí i česká atletika: O život přišla dvacetiletá nadějná sportovkyně

Pieta za oběti střelby na Filozofické fakultě UK

Čtvrteční útok na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze připravil o život i dvacetiletou atletku – nadějnou koulařku. Na facebookové stránce o tom informoval oddíl Atletika Stará Boleslav, jehož byla mladá sportovkyně členkou.

Talentovaná atletka studovala na Karlově univerzitě archivnictví a bohemistiku, informoval oddíl. Podle jeho prohlášení měla před sebou hvězdnou kariéru – patřila k nejlépe bodujícím ligovým závodnicím a získala několik medailí z Mistrovství České republiky.

ČTĚTE TAKÉ: Při střelbě na univerzitě zemřela redaktorka webu PrahaIN.cz, oznámili její kolegové

Pomoc zasaženým střelbou v Praze

Organizace In Iustitia spustila krizovou linku pro přeživší, svědky a blízké obětí střelby. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 773 177 636. Do obsluhy tísňové linky na pomoc potřebným jsou zapojeni také krizoví interventi z Českého červeného kříže. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 974 823 158. Obrátit se můžete také na kterékoliv vzniklé linky pomociNa pomoc zasaženým střelbou vzniklo také několik sbírek.

„Upřímnou soustrast a hodně sil na překonání této tragické události rodině i všem pozůstalým. Zůstane zapsaná nejen v historii celé české atletiky, ale především navždy v našich pamětích a srdcích,“ napsal oddíl.

Střelba v univerzitní budově na Starém Městě je nejtragičtějším takovým případem v historii Česka.  Kromě 14 obětí na životech bylo dalších 25 lidí zraněno, část velmi těžce. Událost vyvolala šok i vlnu solidarity. Podle policie na škole střílel čtyřiadvacetiletý student fakulty ze středních Čech, kterého policie na základě balistiky spojila také s případem vraždy muže a jeho dvouměsíční dcery v Klánovickém lese z 15. prosince.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pohotový zásah policisty. Jeho rychlá reakce možná zachránila životy cestujících tramvaje

Tagy:
atletika univerzita Česko Praha atlet Filozofická fakulta Univerzity Karlovy