Podrobnosti k tragické nehodě na Svitavsku. Zemřeli tři Slováci, zraněný je šéf významné firmy

Tři mrtví a jeden těžce zraněný ze čtvrteční nehody čtyř aut u Koclířova na Svitavsku byli Slováci. Všichni spolu cestovali ve Škodě Superb na firemní večírek do Pardubic. Přežil pouze řidič, který je šéfem velké regionální slovenské firmy, informoval web tvnoviny.sk.

Těžce zraněný řidič je podle informací webu tvnoviny.sk předsedou představenstva a bývalým ředitelem slovenské firmy Tesla Stropkov, největšího zaměstnavatele v Zemplínském regionu. Slovenské národnosti byli i jeho tři spolujezdci – manželka a dva bývalí členové vedení firmy, kteří byli zároveň akcionáři. Čtveřice cestovala na oslavu jubilea partnerské společnosti Tesla Pardubice.

ČTĚTE TAKÉ: V Litvínově havaroval autobus. Vážně zraněný je malý chlapec, v nemocnici je i dalších sedm lidí

„S hlubokým zármutkem jsme včera přijali zprávu o tragické nehodě našich bývalých kolegů a zároveň akcionářů Tesly Stropkov,“ řekla pro Topky.sk současná ředitelka firmy Katarína Cichá, která se ale vzhledem k citlivosti k celé události odmítla k věci dále vyjadřovat.

K nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne u obce Koclířov, která leží u hlavního tahu z Čech na Moravu. U tunelu se srazily nákladní vozidlo, Škoda Karoq a dvě Škody Superb. Řidiče slovenského Superbu museli před leteckým přesunem do nemocnice v Brně nejdříve vyprostit z auta hasiči. Do nemocnice ve Svitavách byl sanitkou odvezen také lehce zraněný řidič kamionu. Silnici I/35 poté policisté na několik hodin uzavřeli.

Mluvčí policie Markéta Janovská uvedla, že na stejném místě se nedávno udála také další tragická událost –⁠ 14. dubna zde zemřeli tři lidé při čelní srážce dvou osobních aut a dva se zranili.

Tagy: