O víkendu si užijeme sluníčko, ale také bouřky. Příští týden bude extra teplý

Bouřka

Počasí 5.5.2022 6:50

Česko čeká po zbytek týdne proměnlivé počasí, jehož součástí budou dešťové přeháňky i bouřky. I tak budou denní teploty přesahovat 20 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Příští týden by se teploty mohly dostat přes 25 °C, předpověděla Německá meteorologická služba (DWD).

Ve čtvrtek bude převážně oblačno, zpočátku místy zmenšená oblačnost a ráno ojediněle mlhy. Nejdříve ojediněle, během dne postupně na většině území přeháňky, místy bouřky. Večer budou od západu srážky ubývat.

🌡 I dnes vystoupí odpolední teploty na 18 až 22 °C. Přiložená mapka ukazuje dnešní teplotní maxima.

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Wednesday, May 4, 2022

Nejvyšší teploty meteorologové z ČHMÚ odhadují v rozmezí 18 až 22 °C, na horách kolem 13 °C. Slabý vítr, přes den jižní až jihozápadní, se bude v Čechách měnit na severozápadní až severní a v bouřkách přechodně zesílí.

V noci by mělo být převážně oblačno a ojediněle přijdou přeháňky. K ránu místy mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, ráno s možnými mlhami. Na východě a postupně na většině území se objeví přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky. Během dne na severozápadě Čech pak ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou 21 °C.

Víkendové počasí bude podle meteorologů proměnlivé, tedy s přeháňkami i bouřkami. Vyjasnit i oteplit by se mělo během příštího týdne. Od úterý totiž bude do střední Evropy proudit teplý až horký vzduch, který má svůj původ na Sahaře, odhaduje Německá meteorologická služba DWD. Ve středu nebo nejpozději ve čtvrtek by měly teploty přesáhnout 25 °C.

Tagy: