Lyžaři vzali hory útokem díky nulovým omezením a parádnímu počasí. Kolabovala doprava

Lyžování

Slunečná sobota na horách

První víkend se sjezdovkami otevřenými bez omezení, nádherné počasí a jarní prázdniny. Není divu, že Češi v sobotu vzali hory útokem. Kdo ale nevyrazil brzy ráno, ten do některých středisek ani nedojel.  Na příjezdových silnicích se tvořily zácpy, někde policisté auta s lyžaři i vraceli zpátky.   

Nejhorší situace v sobotu byla asi na příjezdu do Špindlerova Mlýna. Cestu do oblíbeného krkonošského střediska lyžaři zcela ucpali, dopravu museli regulovat policisté, některé řidiče nakonec obraceli, jiní to vzdali sami.

Dlouhá kolona vozidel v sobotu stála i před parkovišti v areálu na Ještědu v Liberci. Komplikace to byla i pro ty, kteří nemířili na sjezdovku. Čekající lyžaři totiž svými auty zcela ucpali silnici vedoucí na druhou stranu Ještědu. „Po desáté hodině se parkoviště zcela zaplnilo, a teď už to pouštíme jedno auto ven, jedno dovnitř,“ popsal muž obsluhující závoru.

Dvojnásobná návštěvnost

Na Ještěd jen během dopoledne dorazilo 1 800 lyžařů, což je na hraně zdejší kapacity. „Počítáme, že celý den i s večerním lyžováním by se tu mohlo protočit až tři tisíce lidí,“ uvedl ředitel ještědského areálu Jakub Hanuš.

Na Ještědu bylo na první pohled znát, že už padla všechna omezení rozdělující lyžaře na ty s vakcínou a bez. „Byl jsem tu před týdnem, počasí akorát, a byla tu tak polovina lidí,“ řekl reportérovi CNN Prima News  jeden z návštěvníků sjezdovky.

„Návštěvnost nahoru šla a je to příjemnější i pro naše klienty i pro náš personál. Odbavování probíhá zkrátka rychleji a je to jednodušší pro obě strany,“ dodal ředitel Hanuš.

Tagy: