Na Příbramsku se zasekla lanovka se stovkou lyžařů. Na místo vyrazili hasiči

Monínec

Na Příbramsku se zasekla lanovka

V lyžařském středisku Monínec se v pátek odpoledne zasekla lanovka. Podle informací CNN Prima NEWS na ní byla asi stovka lyžařů. Na místo vyrazili hasiči, nakonec však jejich pomoc nebyla potřeba.

„Lidem na lanovku vyjeli na pomoc středočeští i jihočeští lezci a také vrtulník z Prahy. Nakonec jejich pomoc nebyla potřeba a byli odvoláni. Lanovka se zastavila kvůli zadřenému ložisku,“ řekla mluvčí hasičů Dagmar Zemanová.

Lidé zůstali na lanovce přes hodinu, než se ji podařilo zprovoznit. Pracovníci střediska jim poté nabízeli pro zahřátí deky a čaj. Nikdo nebyl zraněn. „Vyměnili jsme kladku a odvezli lidi nahoru,“ uvedl výkonný ředitel areálu Jaroslav Krejčí.

Lanovka má podle něj kapacitu 240 míst, v době nehody na ní byla zhruba stovka lidí. Nyní je již zařízení funkční, zatím ale zůstává mimo provoz. „Děláme revizi všech sedaček, abychom to měli v pořádku,“ dodal před 16:00 Krejčí. Do skiareálu Monínec u obce Sedlec-Prčice na Příbramsku denně zamíří kolem 300 lyžařů.

Naposledy se v Česku zasekla lanovka v neděli ve skiareálu Přemyslov v Olomouckém kraji. Podle provozovatele areálu Jaroslava Podzimka měla po poledni technickou závadu. Hasiči uvedli, že na ní bylo 132 lidí. Více se dočtete zde.

Tagy: