Divoké počasí v Česku: Nejdřív teploty vyletí k 20 stupňům, pak dorazí sněžení

Na opravdové jaro si budeme muset ještě počkat. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl meteorolog Josef Hanzlík. Teploty v Česku sice v následujících dnech budou dosahovat až 20 °C, o víkendu se ale znovu ochladí a přijdou četné přeháňky. Ještě větší ochlazení přijde na začátku nového týdne, kdy by mělo i sněžit. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Za okluzní frontou, která postupuje přes české území, bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. Ve středu bude polojasno až oblačno, ve východní polovině území zpočátku až zataženo, ojediněle se vyskytne slabý déšť. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 16 až 20 °C, na horách kolem 11 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vydrží v Česku oteplení, nebo se vrátí zima? Meteorologové vydali předpověď na měsíc

I v noci by mělo být oblačno až polojasno. Nejnižší teploty dosáhnou 5 °C. Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle (na horách místy) se objeví slabý déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou držet v rozmezí 16 až 20 °C.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že také v pátek by měly panovat poměrně vysoké teploty, mohly by dosahovat až 19 °C. O víkendu se však má znovu ochladit. Teploty v sobotu a v neděli spadnou (s výjimkou jihovýchodu) pod 15 °C. Očekávat lze i dešťové přeháňky, ojediněle bouřky.

Ještě víc se má ochladit začátkem příštího týdne, kdy se denní teploty budou pohybovat kolem 3 až 8 °C. Na většině území navíc nastane občasné sněžení nebo sněhové přeháňky.

Tagy: