RADAR: Teplotní extrémy vydrží celý týden, udeří ale i bouřky. Podívejte se, kde bude pršet

Na říjen neobvykle teplé počasí by mělo v Česku panovat i během příštího týdne. Teploměry by mohly ukazovat až 19 °C. Nevyhneme se však občasnému dešti, v neděli se vyskytnou ojediněle i bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli bude zataženo až oblačno. S výjimkou západu a jihozápadu Čech se na většině území objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Od jihozápadu budou srážky postupně ustávat, zároveň bude ubývat oblačnosti. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou pohybovat mezi 13 a 17 °C, na horách kolem 9 °C.

Počasí v Česku bude ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihu, postupně pak od východu. V noci bude jasno až polojasno, někde oblačno. Postupně se místy vyskytnou mlhy, a to zejména v Čechách. Nejnižší teploty dosáhnou 5 °C, v Čechách klesnou na 3 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obrovská přílivová vlna, majáky pod vodou i nečekaný efekt. Bouře Babet pustošila Evropu

V pondělí by mělo být jasno až polojasno, na Moravě zpočátku i oblačno. Zejména ráno a dopoledne se znovu objeví lokální mlhy – hlavně v Čechách. Později odpoledne a večer bude od jihozápadu přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou držet v rozmezí 14 až 18 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře a následně Souhrn deště. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že v úterý bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ráno a dopoledne lze znovu očekávat místy mlhy. Zejména v Čechách přijde večer ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 16 °C, při déletrvajícím svitu dosáhnou i 19 °C. Až netypicky teplé počasí by mělo vydržet minimálně do konce týdne.

Tagy: