V neděli udeří místy silné bouřky s kroupami. Přes týden se do Česka vrátí slunce

Bouře nad Jihlavou

Po deštivém víkendu do České republiky dorazí slunné počasí. Teploty v týdnu vyšplhají až k 27 °C. Přesto se zřejmě neobejdeme bez nárazových srážek, avizuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu.

Neděle bude převážně oblačná až zatažená, místy, zejména v jihovýchodní polovině území, se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. „Odpoledne a večer od severozápadu předpokládáme ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou k 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 21 až 25 °C,“ avizuje ČHMÚ.

„Přes den se po bouřkách na východě území mohou ojediněle vyskytnout přívalové srážky s úhrny kolem 40 mm a menší kroupy,“ doplňují meteorologové. Pro Moravu pak platí i výstraha před bouřkami.

pondělí bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví déšť nebo přeháňky. Ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 22 až 26 °C.

Úterý bude opět jasné až polojasné, při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C,“ uvádí meteorologové.

Ve středu by mělo být skoro jasno až polojasno, postupně bude od jihozápadu přibývat oblačnosti, místy se objeví déšť nebo přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 19 až 23 °C.

Čtvrtek bude oblačný až polojasný, ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky. „Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C,“ dodávají meteorologové.

Tagy: