Pod hladinou se vynoří na prima+. Nový seriál láká na akci, příběh i zajímavé postavy

Osmidílná minisérie z prostředí policejních potápěčů se divákům kanálu prima+ představí už 4. května. Seriál Pod hladinou, kde stateční a zdatní profesionálové pracují v podmínkách, které se můžou změnit v noční můru, představí Matěje Hádka, Sandru Novákovou a Marka Adamzcyka ve zcela nových rolích.

Voda je jejich živel i povolání. Na dočasné doplnění stavu poříční policie přijíždí poručík Jan Zach (Matěj Hádek), profík z brněnské základny a držitel potápěčské licence P4. Čeká tu na něho i jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka z krajského policejního ředitelství na Zbraslavi. Vrací se i proto, že chce jejich vztah zachránit a přetavit ze vztahu na dálku ve vztah na blízko.

V průběhu akcí, které hrdinové provádějí na suchu, vodě i pod ní, se ukazuje, že se Zachem není vše v pořádku. Vždycky si najde důvod, proč se nepotápět. První si toho všimne Alice. Zach má zlé sny, špatně spí a je uzavřený, jiný… Přesto tvrdí, že je vše v pořádku, a přitom je čím dál víc uzavřený.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MacGyver v Praze: Už jsem starý páprda. Zachraňovat svět v sedmdesáti by ale bylo vtipné

To žene Alici ke kamarádovi a kolegovi Zdeňkovi (Marek Adamzcyk), který pro ni má čas vždy. Zachových podivností si všimne i velitel Vopěnka (Václav Vydra) a chce Zacha přimět, aby se přiznal, proč se bojí potápět. Ten neustále zapírá, ale pod vodu se navzdory všemu vypraví.

V každém díle uvidí diváci jeden velký případ. Každý díl přináší akci spojenou s potápěčskou, záchranářskou a policejní prací.

Seznamte se s postavami

Sandra Nováková jako Alice Jirásková

Vyšetřovatelka a přítelkyně Jana Zacha, která pracuje pro Středočeský kraj. Je komisařka a vyšetřovatelka, není tedy primárně u poříční policie. Křehce a žensky vyhlížející žena je velmi chytrá. Se Zachem má komplikovaný vztah, který se již odehrává jen na dálku. Alice už delší dobu pochybuje, že je pro Zacha něčím víc než jen jistotou. Zdá se, že na dálku už ji to nebaví, tím spíš, že má nablízku kolegu Zdeňka. Alice jako první zjistí, že má Zach problém, a rozhodne se, že ho podpoří.

Matěj Hádek jako Jan Zach

Zkušený a poněkud uzavřený profesionál. Je nekompromisní, obětavý a velmi schopný. Voda je jeho živel. Začínal u obvodního oddělení poříční policie Slapy, tady pracoval, má tu přátele a zázemí. Zvyšoval si kvalifikaci v Brně, je potápěčem P4, což je nejvyšší možná dosažitelná způsobilost. Má oprávnění na hloubkové ponory, ponory pod ledem, může vést vlastní skupinu a ohledávat místo činu. Zdánlivě osobní důvody ho přimějí vrátit se k poříční policii na Slapech. Skutečnost je ale jiná.

Marek Adamczyk jako Zdeněk Říha

Policista, potápěč a srdcař. Je rozvedený, dceru vídá sporadicky, protože mu ji bývalá partnerka nechce dávat. Alici by na rukou nosil, kdyby mu to dovolila a kdyby nectil to, že patří Zachovi. Navíc ví, že dobré vztahy v týmu jsou pro jejich povolání zásadní, takže jde Zachovi z cesty. Ale i jemu jednou může dojít trpělivost. Přesto ale má odvahu potopit se na jeden zásadní ponor, i když není jisté, jak dopadne.

Václav Vydra jako Ota Vopěnka

Velitel skupiny policejních potápěčů a velký profesionál. Je vdovec, žije na Slapské přehradě v rybářské chatě, v blízkosti základny poříční policie. Jeho koníčkem je lov ryb a četba Jacka Londona. Těší se na svého syna, který studuje policejní akademii. Zach je jeho velký přítel a Vopěnka doufá, že by mohl být jednou i jeho nástupcem. Rychle pochopí, že se Zach změnil a že s ním není všechno tak úplně v pořádku, jak tvrdí.

Šárka Krausová jako René Krejčí

Praporčík s drsným humorem a energií. Je spolehlivá a v týmu se stará o obsluhu a řízení lodí. Je fanda do lodí, motorů, umí opravit všechno, co se na lodi pokazí. Nezávislá, soběstačná a jediné, co ji trápí, je, že nemůže vykonávat takovou službu, jakou by chtěla. Ženy, byť sebelépe fyzicky zdatné a vycvičené, do zásahových jednotek ani mezi policejní potápěče neberou. René se s tím smířila, a tak se zaměřila na lodě. Nikdo v týmu není lepší než ona, ať už v řízení, schopnosti manévrování nebo údržbě. Stará se o Pavlíka, syna své sestry. Bydlí na hausbótu přímo u Slapské přehrady.

Filip Tomsa jako Jakub Rydlo

Tvrďák, trochu cynik, který nic neřeší. Strachem ani empatií neoplývá. Holkař, který se postaví proti Zachovi, protože ho štve, že se neumí přiznat. Má problém s autoritami, kromě Vopěnky, kterého uznává. Pro René by udělal všechno, ale nedává to najevo. Nicméně je tu pro ni vždy, když je třeba.

Jana Stryková jako Dita Krejčová

Mladá lékařka všeobecné medicíny. Na Slapech už od studií tráví každé léto jako záchranářka vodní služby a pomáhá při záchranných výjezdech. Ve Štěchovicích má rodiče, kteří jí o prázdninách hlídají děti. Toto léto má děti na táboře u Slap, což se ukáže jako fatální.

Tagy: