Rusové jsou barbaři, zuří Ukrajinci. Reportér popsal reakce na rozbombardované divadlo

Reportér CNN Prima NEWS Matyáš Zrno

Štáb CNN Prima NEWS z Kyjeva: Jak proběhla další noc v metropoli?

Reportér CNN Prima NEWS Matyáš Zrno prožil v Kyjevě další nebezpečnou noc, kdy troska sestřelené ruské rakety dopadla do osídlené oblasti města a zabila jednoho člověka. Obyvatele hlavního města podle něj šokovalo také zničení divadla v Mariupolu.

Jeden člověk v Kyjevě zemřel poté, co na obytný dům dopadly trosky sestřelené ruské rakety. „Je možné, že se tam ještě někdo skrýval. V každé takové budově byl za sovětských časů kryt,“ popsal z místa reportér Zrno.

Podle něj i občany v hlavním ukrajinském městě zasáhlo ruské bombardování divadla v Mariupolu. Tím spíše, že se na místě ukrývaly ženy a děti. Podle posledních zpráv kryt tvrdé bombardování ustál, divadlo je ale úplně zničené. Z úkrytu teď postupně vycházejí lidé, kteří přežili.

„Zprávy v Mariupolu jsou zde v televizi, rozhlase i na sociálních sítích každý den. Lidé tak vědí i o rozstříleném divadle. Divadlo je na Ukrajině populární instituce a vidět ho takhle rozbombardované, to jen posílilo v Ukrajincích představu, že jsou Rusové barbaři, kteří se nezastaví před ničím,“ řekl ukrajinský zpravodaj.

Ukrajinské přístavní město je už v ruském obležení dlouhé týdny a čelí každým dnem brutálním útokům. „Ve zprávách jsou informace z Mariupolu neustále, je to symbol ruské brutality, ale i ukrajinského odporu,“ uzavřel Zrno.

Mariupol je podle posledních zpráv rozbombardovaný až z 90 procent. Ve městě tak člověk jen těžko hledá budovu, která zůstala ruského řádění ušetřena.

Tagy: