Podpora islámského teroru v Evropě? Ti lidé mají svého Alláha, nerozumí demokracii, říká Koten

Radek Koten (SPD) v Partii Terezie Tománkové

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 22.10.2023

Muslimové v Evropě nerozumí demokracii a Evropanům se nepřizpůsobí. Evropská unie se v otázce migrační politiky směrem k lidem z islámských zemí střílí do nohy, téměř do hlavy, zdůraznil poslanec Radek Koten (SPD) v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Ostatní politici ve vysílání se shodli na tom, že protiizraelské protesty je nutné odsoudit a že Evropská unie v souvislosti s migranty selhala.

„Evropská unie střílí sama sebe do nohy. Téměř do hlavy, protože počet lidí z muslimských zemí na západ od nás je opravdu vysoký a dá se očekávat, že se to vyhrotí do horší situace,“ pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS poslanec hnutí SPD.

ČTĚTE TAKÉ: Vyčistěme svět od Izraele, hlásala Norka při protestech. Nacismus s úsměvem, děsí se Židé

Dodal, že je potřeba bránit vnější hranici schengenského prostoru. „Tito lidé nerozumí, co je demokracie. Mají svého Alláha, svá pravidla a nepřizpůsobí se Evropanům,“ dodal Koten.

Ostatní politici v Partii Terezie Tománkové se na migrační otázce vzácně shodli. „Tady Evropská unie selhala. Soustředíme se na to, jak budeme řešit příval migrantů,“ komentoval stínový ministr zahraničí Jaroslav Bžoch (ANO) s tím, že na to je již pozdě. Problém vidí v tom, že dnes v Evropě žijí druhé či třetí generace uprchlíků, kteří mají občanství jednotlivých států. Migrační pakt potom označil za zoufalý. „Třetí země s námi pořád nespolupracují a EU se s nimi naivně snaží jednat,“ pokračoval Bžoch.

„Evropská unie je naivní,“ reagoval europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). „Větší problém je integrace Muslimů v Evropě,“ dodal bývalý ministr spravedlnosti. Dodal, že například v Německu většina nedávno příchozích muslimských uprchlíků nepracuje a je na sociálních dávkách.

Souhlasila i poslankyně Michaela Šebelová (STAN). „Je to varovný budíček pro Evropskou unii, že jsme v minulosti jako Evropa selhali v jednotné migrační politice,“ řekla politička s odkazem na rozsáhlé demonstrace namířené proti Izraeli, ke kterým aktuálně dochází po celé Evropě.

Tagy:
Evropa demokracie Evropská unie Terezie Tománková Partie Terezie Tománkové Jiří Pospíšil Radek Koten Svoboda a přímá demokracie Jaroslav Bžoch Alláh Michaela Šebelová