Místo potlesku Ukrajině dal ruce za záda. Rus ze Slovácka pak svou chybou rozhodl zápas

Boj o třetí místo v tabulce nebo předstřel pohárového finále. Nedělní šlágr fotbalové Fortuna ligy mezi Spartou a Slováckem skončil vítězstvím Pražanů. Nejvíce se ale mluví o ruském záložníkovi moravského celku Vladislavu Levinovi. Nejdříve se nepřipojil k potlesku na podporu Ukrajiny, následně chybou v rozehrávce určil ráz celého duelu.

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu se před zápasy na Letné, domovském stánku pražské Sparty, vyjadřuje podpora bránící se zemi minutovým potleskem. V neděli večer tomu před utkáním se Slováckem nebylo jinak.

Hráči se postavili na čáru středového kruhu a začali. Jenže ruský záložník Slovácka s číslem 8 Vladislav Levin si vše vyložil po svém. Rozhodně netleskal, spíše třel rukama o sebe. Usvědčily ho záběry z televizních kamer, které sdílí lidé na sociálních sítích.

Neuběhl ani poločas a Levin byl opět ústřední postavou zápasu. Za stavu 1:1 udělal chybu v rozehrávce, kterou zužitkoval sparťanský záložník Bořek Dočkal a vstřelil rozhodující branku duelu. Sparta nakonec zvítězila 3:1.

„Samozřejmě, že nám zaváhání strašně pomohlo. Na druhou stranu jsme taky měli spoustu zaváhání, které Slovácko nevyužilo. Měli jsme akorát štěstí, že jsme za to soupeře potrestali,“ prohlásil po utkání trenér Sparty Pavel Vrba.

Hrubá chyba, která ovlivnila zápas

Lodivod Slovácka volil ostřejší slova. „Taková chyba se stát nemůže, musíme zahrát bezpečně. Tohle bylo vyloženě nezodpovědné. Hrubá chyba, která ovlivnila zápas. To si musí Levin uvědomit,“ prohlásil o záložníkovi, kterého v předešlém kole proti Karviné poslal na hřiště v závěru duelu, kvůli neplnění pokynů ho ale během 10 minut stáhl a posadil opět na lavičku náhradníků.

Sparta díky vítězství odskočila na třetí příčce čtvrtému Slovácku na rozdíl deseti bodů, na druhou Plzeň ztrácí tři body a na první Slavii čtyři. Slovácko má pak na pátou Ostravu náskok osmi bodů. Oba týmy se spolu utkají ještě v nadstavbě, 4. května je navíc čeká finále poháru.

Tagy: