Pojede dítě na tábor? Pojišťovny nabízejí příspěvky. Částky a podmínky se však výrazně liší

Letní tábory se plní již nyní, čtvrt roku před letními prázdninami.

Jak žádat pojišťovny o příspěvek na letní tábory?

Letní prázdniny se nezadržitelně blíží. Řada rodičů tak řeší, kdo ohlídá jejich ratolesti – a častou volbou jsou letní tábory. Ty však něco stojí. Dobrou zprávou je, že finančně mohou pomoci zdravotní pojišťovny. Jak říkají, zájem o příspěvek každoročně roste. Zjistěte si, kolik vám na dětský tábor může přispět právě ta vaše. Nabídky se totiž liší.

O příspěvek lze žádat většinou až po ukončení tábora, a to přes aplikaci, web anebo také na pobočce. Nutné je vždy doložit potvrzení o zaplacení tábora a někdy také i o účasti.

ČTĚTE TAKÉ: Letní tábory se plní, i přes vyšší ceny. Na last minute slevu zapomeňte, říká šéf asociace

„Na platebním dokladu musí být vždy uvedeno, že se jedná o sportovně-pohybový pobyt v délce trvání nejméně čtyř dnů, platební doklad může být i z loňského roku, ale musí k němu být přiloženo potvrzení, že se dítě bude účastnit pobytu letos,“ sdělila redakci Jana Schillerová, mluvčí Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.

Podmínky zjišťujte na webu

Podmínky čerpání je nutné zjistit přímo na webu zdravotní pojišťovny. Třeba letošní doklady vyžaduje zaměstnanecká pojišťovna Škoda. „Doklady musí být z příslušného roku a nesmí být starší než tři měsíce. Příspěvky jsou jednorázové a je nutné je čerpat najednou,“ uvedl redakci Petr Kvapil, mluvčí Zaměstnanecké pojišťovny Škoda.

„Přispíváme na letní pohybově zaměřený pobyt konaný v období od 24. června do 31. srpna 2024, který trvá nejméně pět po sobě jdoucích dnů. Příspěvek lze přiznat na pobyty spojené s aktivním pohybem v přírodě,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí Vojenské zdravotní pojišťovny ČR Jan Mates.

Co pojišťovna, to jiná výše příspěvku. Třeba pojišťovna ministerstva vnitra dává až 1500 korun, stejně tak Česká průmyslová, vojenská až 1000 korun. Zaměstnanecká pojišťovna Škoda až 700 a Oborová zdravotní pojišťovna přispěje podle nasbíraných bodů na Vitakartě. Jediná Všeobecná zdravotní pojišťovna přímo na letní tábory nepřispívá.

„Maximálně může jít dokonce o 10 000 korun. Pro získání příspěvku musí doložit doklad maximálně 3 měsíce starý,“ dodal pro CNN Prima NEWS mluvčí Oborové zdravotní pojišťovny František Tlapák. Pojišťovny doporučují ohlídat si také lhůtu pro čerpání příspěvku na letní tábory.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: První slova zdrcené babičky 12letého Jakuba, kterého zabila branka. Promluvila o velké bolesti

Tagy:
zdraví dítě pohyb podmínky finance letní tábor děti letní prázdniny dětský tábor tábor příspěvěk částka Ministerstvo vnitra České republiky Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR Zaměstnanecká pojišťovna Škoda ESG