Pokus o vraždu a ublížení z nedbalosti. Policie obvinila muže, v Plzni měl vystřelit na dívku

Policisté zahájili trestní stíhání 40letého muže, který je podezřelý z postřelení nezletilé dívky v Plzni. Muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané ve stádiu pokusu a z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté o tom informovali na síti X.

Policisté muže v Plzni zadrželi v pátek po rozsáhlé pátrací akci. Podle tehdejších informací měl být ozbrojený, a proto policisté varovali veřejnost, aby se muže sama nesnažila zadržet.

ČTĚTE TAKÉ: Koupili dům, v mrazáku našli lidskou hlavu a ruce. Ostatky patří dítěti, zjistila policie v USA

Nyní muž čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané ve stádiu pokusu a z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Dále byl podán podnět k jeho vazebnímu stíhání, uvádějí policisté na síti X.

Incident se stal v pátek dopoledne v okrajové části Plzně Zábělá. Střelbě podle serveru krimi-plzeň.cz údajně předcházel konflikt mezi otcem dívky a útočníkem, který měl ve snaze střílet na otce zřejmě nešťastnou náhodou postřelit dívku.

Policisté včetně krajské zásahové jednotky zasahovali v Zábělé u apartmánového domu, který má sloužit jako ubytovna. „Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, které následně zjistily, že muž, který měl dívce zranění způsobit, se na místě již nenachází. Do pátrání byli zapojeni policisté obvodních oddělení, policisté ze zásahové jednotky, speciální pořádkové jednotky, jejich kolegové se služebními psy a kriminalisté. Byl povolán také vrtulník,“ uvedla policie. Už krátce po pátečním poledni se podařilo nebezpečného ozbrojeného muže zadržet

Zraněná dívka je aktuálně v péči lékařů. „Naši záchranáři transportovali nezletilou dívku na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň s povrchovým střelným zraněním dolních končetin. Dívka není v přímém ohrožení života a byla po celou dobu při vědomí,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Andrea Divišová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Teprve 15letý školák měl na Klatovsku znásilnit o 30 let starší ženu. Využil její opilosti

Tagy: