Policie v Plzni zadržela podezřelého: Měl postřelit nezletilou dívku, roli hrály údajně drogy

Plzeňské policii se podařilo zadržet muže, po kterém pátrala v souvislosti s vyšetřováním násilného trestného činu. Policie o tom informovala na sociální síti X. Podle agentury AKTU muž omylem postřelil nezletilou dívku, když chtěl zasáhnout jejího otce. Policie zahájila rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojila zásahová jednotka i policejní vrtulník. Pátrání se zaměřilo zejména na okrajovou část Plzně Zábělou.

Podezřelý muž byl podle dřívějších informací ozbrojený, policie proto varovala veřejnost, aby se jej nesnažila sama zadržet. Později se policistům podařilo muže vypátrat. „Chceme uklidnit veřejnost, že hledaného muže se nám před malou chvílí podařilo v Plzni zadržet. Děkujeme všem za spolupráci,“ uvedli na sociální síti X. Bližší informace by měla sdělit později v tiskové zprávě.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrácený sexuální svět doktora Čuněte: Znásilňoval asistentky, točil erotiku na ambasádě

Podle agentury AKTU je muž podezřelý z toho, že v Plzni postřelil nezletilou dívku. Ve skutečnosti měl mířit na jejího otce, ale omylem zasáhl jeho dceru. Důvodem střelby měla být hádka o drogy.

Zraněná dívka je aktuálně v péči lékařů. „Naši záchranáři transportovali nezletilou dívku na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň s povrchovým střelným zraněním dolních končetin. Dívka není v přímém ohrožení života a byla po celou dobu při vědomí,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Andrea Divišová.

Podle informací ČTK policisté včetně krajské zásahové jednotky zasahovali v Zábělé u apartmánového domu, který údajně slouží jako ubytovna. Policisté k domu zamezili přístup. Několik policejních aut od domu odjelo jinam, nad lokalitou létal policejní vrtulník, zaznamenal fotoreportér ČTK na místě policejního zásahu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Teprve 15letý školák měl na Klatovsku znásilnit o 30 let starší ženu. Využil její opilosti

Tagy: