Pokuta za nenošení roušky? Žádné oznámení jsem nedostal, uvedl exprezident Klaus

Václav Klaus

Klaus zatím pokutu nezaplatil

Exprezident Václav Klaus zatím nezaplatil pokutu za nenošení roušky. Tu měla uložit pražská hygienická stanice a údajně měla být ve výši tří tisíc korun. Václav Klaus nošení roušek odmítá dlouhodobě. Bez roušky přišel 28. října k Obecnímu domu a 17. listopadu pak na Národní třídu.

Václav Klaus bojuje proti nošení roušek. A podle České televize měl za to, že se na veřejnosti objevil bez roušky, dostat třítisícovou pokutu. „Já jsem žádné oznámení o této pokutě nedostal,“ uvedl exprezident Václav Klaus.

Na rozdíl od jiných akcí, kde se objevil bez ochrany úst a nosu, si na dnešním shromáždění k uctění památky Antonína Švehly exprezident roušku poměrně často nasazoval. Klaus má výhrady vůči reprodukčnímu číslu R i protiepidemickému systému PES.

„Zásadně protestuji proti schématu, metodě a schématu, kterým se ten PES počítá,“ upřesnil s tím, že v současné situaci odmítá další uzavírání provozoven nebo zákaz lyžování. „Určitě bych nedělal další plošné restrikce vůči restauracím, určitě bych nedělal plošné resktrikce vůči normálnímu životu lidí,“ doplnil.

Exprezident Václav Klaus bude zítra hostem Partie Terezie Tománkové. Startujeme na Primě a CNN Prima NEWS už v 11 hodin.

Tagy:
pokuta Václav Klaus Terezie Tománková Partie Terezie Tománkové Česká televize Národní třída nenasazená rouška Krajská hygienická stanice Antonín Švehla chirurgická maska Protiepidemický systém České republiky