Zvrat v případu útočníka z Kladna, který mlátil kolemjdoucí ženy. Pomohli diváci Krimi Zpráv

Policejní motto „Pomáhat a chránit“ dostalo na Floridě díky dvěma strážcům zákona nový rozměr. (Ilustrační snímek)

Policie dopadla útočníka, který v Kladně napadal ženy

Policie vypátrala agresora, který na Kladně surově útočil na kolemjdoucí ženy. Jedná se již o několikrát trestaného muže. K vypátrání nebezpečného recidivisty pomohli i diváci Krimi Zpráv CNN Prima NEWS. Obvinění zatím nepadlo.

Útočník v polovině dubna bezdůvodně postupně napadl čtyři ženy v centru Kladna. Mezi jeho oběťmi byla i nezletilá dívka.

ČTĚTE TAKÉ: Slovák se zastal ohrožené ženy, po útoku byl v kómatu. Agresor překvapil u soudu arogancí

Útočník se zaměřoval na mladší a štíhlé tmavovlásky. „Agresor nejprve každou ženu oslovil a poté je bezdůvodně napadl. Tahal je za vlasy a údery směřoval do oblasti hlavy a obličeje,“ sdělila dříve policejní mluvčí Středočeského kraje Michaela Richterová. Napadené shodně uvedly, že na ně agresor působil jako pod vlivem drog.

K vypátrání agresora napomohlo dřívější odvysílání jednoho z incidentů v pořadu Krimi Zprávy. „Po zveřejnění celého případu jsme získali několik poznatků od občanů, díky kterým se podařilo podezřelého muže ztotožnit,“ upřesnila policejní mluvčí.

Proč muž útočil, zatím není jasné. Při výslechu na dotazy vyšetřovatelů odmítal odpovídat. Středočeští policisté zatím případ řeší jako výtržnictví. Je možné, že se případ překvalifikuje na trestný čin ublížení na zdraví. V takovém případě by muži hrozilo několik let vězení. „Pokud by ta osoba byla omezena na svých obvyklých činnostech po delší dobu, tak už by se jednalo o trestný čin a tam hrozí trest až na dva nebo tři roky vězení,“ uvedla právnička Dagmar Raupachová.

Agresor má bohatou trestní minulost. „Podezřelý muž není pro policisty neznámou osobou, jelikož byl za majetkovou trestnou činnost několikrát potrestán či odsouzen,“ poznamenala policejní mluvčí.

Právnička oslovená CNN Prima NEWS nabádá, aby se lidé v krizových případech vždy obraceli na policii. „Zavolat na policii je to nejmenší, co můžeme pro nás všechny udělat, aby se situace na našich ulicích zlepšila,“ konstatovala Raupachová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Násilník v Ostravě napadal lidi

Tagy: