Policie hlásí velký úspěch při zadržování migrantů. V jednom náklaďáku jich bylo 70

V nákladním voze odhalila policie 70 migrantů,

Rekordní počet migrantů zaznamenali policisté u Lanžhota

Účinnost namátkových kontrol na hranicích se Slovenskem potvrdil rekordní úlovek. Během noci na pátek policie zadržela u Lanžhota sedmdesát uprchlíků, kteří cestovali jedním nákladním vozem. Řidič z místa utekl, policisté po něm pátrají.

Řidič zprvu nereagoval na pokyny policistů a zastavil až desítky metrů za kontrolním stanovištěm. Z místa poté utekl a nechal své pasažéry na pospas osudu. „Po řidiči nákladního vozu stále pátráme. V noci byl zapojen i vrtulník s termovizí,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda vozu s migranty v Německu si vyžádala život sedm lidí, včetně 6letého dítěte

Část ze 70 migrantů policisté vyslechli přímo na místě, jiné odvezli na služebnu. Ještě během noci poslali všechny zpět na Slovensko, odkud přijeli. Pár hodin předtím hlídky zastavily na hranicích řidiče cizí národnosti, který převážel šest migrantů.

„Za čtyřiadvacet hodin od čtvrtečního rána jsme odhalili celkem 115 migrantů, a to jak na hraničních přechodech, tak i na železnici a také blízko hranic ve volném terénu,“ doplnil Šváb.

Vzhledem k tomu, že nelegálních migrantů stále přibývá, musí být na Jižní Moravě každý den v terénu zhruba policistů. „Pomáhají nám i kolegové z jiných krajů a spolupracujeme s Celní správou,“ uvedl policejní mluvčí.

Tento týden prodloužila vláda namátkové kontroly do 2. listopadu.

Tagy: